Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Катрин Деньов: Франция вече няма истински звезди

Чудесно е да можеш да правиш снимки, но селфитата ме отвращават, казва прочутата актриса

Не вечерям с мобилния си телефон, казва примата на френското кино. - Катрин Деньов: Франция вече няма истински звезди

Не вечерям с мобилния си телефон, казва примата на френското кино.

Катрин Деньов, примата на френското кино, заяви, че в страната вече няма да истински звезди и оплака напредъка на социалните медии и селфитата. 71-годишната актриса говори пред „Журнал дьо Диманши“ няколко дни преди новия ѝ филм, La Tête Haute, да открие 68-ото издание на фестивала в Кан.

„Вече няма звезди във Франция. Звездата е някой, който трябва да бъде виждан малко и да остава дискретен, резервиран. С напредъка на дигиналната ера се влиза без покана във всичко, по всяко време“, заяви тя пред изданието. „Виждаме огромна група хора, които са много популярни, имат милиони почитатели… но не са направили абсолютно нищо.“

Деньов призна, че има много „ограничена“ връзка с новите технологии. „Открих, че мобилният телефон е много полезен, но го изключвам, когато е необходимо. Не вечерям с мобилния си телефон“, коментира тя.

„Чудесно е да можеш да правиш снимки, но селфитата ме отвращават… Да се снимаш през цялото време, да се показваш на всички… това прави всичко банално. Ужасно е усещането да си винаги в процес да търсиш какво да направиш вместо да живееш“, смята актрисата.

Деньов, бидейки много години муза на дизайнера Ив Сен Лоран, трудно може да се определи като срамежлива. Нейното лице се използва за Мариан, символа на Френската република, тя промотира парфюмите „Шанел №5“ и „Лореал“, рекламира „Луи Витон“, а през 1986 г. стартира собствена линия аромати.

Дъщеря на двама артисти, Деньов прави дебюта си в киното на 13 години. Прочува се в мюзикъла „Чадърите на Шербур“ през 1964 г. След като участва в психологическия филм на ужасите на Роман Полански „Отвращение“ (1965), където играе студената убийца Карол Ледю, тя се сдобива и с прякора си „ледената девица“.

Днес, Катрин Деньов не смята, че филмовият фестивал в Кан е онова, което някога е бил: „Той беше много обаятелен… сега е далеч от това. Все още е предизвикателство за актьорите – пристигаш в подножието на червения килим, сред всички телевизионни камери и фотографи… Това е наистина значимо, но изчезва като дим. Ако си кралица за ден от 7 часа вечерта, до полунощ всичко е приключило“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС