Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Кауфланд“ за рекламата „Искам аз колата“: Това е хумор

Право на отговор, поискано от веригата супермаркети

Снимка: Стопкадър от рекламата - „Кауфланд“ за рекламата „Искам аз колата“: Това е хумор

Снимка: Стопкадър от рекламата

Веригата супермаркети „Кауфланд България“ поискаха право на отговор на коментара на Николай Милчев за рекламата „Искам аз колата“, публикуван в „Площад Славейков“. В него авторът, който е известен български поет, заявява, че рекламата е „морална и психологическа катастрофа“ и е „отвратителна“, защото е „принизила човека до обсебено нищожество“.

Вижте още: ПРЕДИ ТЪРКАХМЕ, СЕГА ПЪЛЗИМ

Коментарът на „Кауфланд България“:

„Във връзка с материал, публикуван в сайта ploshtadslaveikov.com на 01.03 със заглавие: „Преди търкахме, сега пълзим“, бихме искали да уточним следното:

Рекламата на „Kaufland България“ „Искам аз колата“ използва хумористичен похват, който подчертава идеята, че когато искаме нещо силно, ставаме по детски настоятелни. В нито един момент компанията не е имала за цел да подиграе или злепостави когото и да било.

Използването на хумор е често срещан рекламен похват както у нас, така и в световен мащаб.

Винаги създаваме нашите рекламни кампании и комуникация на първо място с мисъл и уважение към нашите клиенти и с доброто разбиране за техните предпочитания.

С уважение,
Екипът на Kaufland България“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС