„Кауфланд“ за рекламата „Искам аз колата“: Това е хумор

Право на отговор, поискано от веригата супермаркети

Снимка: Стопкадър от рекламата - „Кауфланд“ за рекламата „Искам аз колата“: Това е хумор

Снимка: Стопкадър от рекламата

Веригата супермаркети „Кауфланд България“ поискаха право на отговор на коментара на Николай Милчев за рекламата „Искам аз колата“, публикуван в „Площад Славейков“. В него авторът, който е известен български поет, заявява, че рекламата е „морална и психологическа катастрофа“ и е „отвратителна“, защото е „принизила човека до обсебено нищожество“.

Вижте още: ПРЕДИ ТЪРКАХМЕ, СЕГА ПЪЛЗИМ

Коментарът на „Кауфланд България“:

„Във връзка с материал, публикуван в сайта ploshtadslaveikov.com на 01.03 със заглавие: „Преди търкахме, сега пълзим“, бихме искали да уточним следното:

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Рекламата на „Kaufland България“ „Искам аз колата“ използва хумористичен похват, който подчертава идеята, че когато искаме нещо силно, ставаме по детски настоятелни. В нито един момент компанията не е имала за цел да подиграе или злепостави когото и да било.

Използването на хумор е често срещан рекламен похват както у нас, така и в световен мащаб.

Винаги създаваме нашите рекламни кампании и комуникация на първо място с мисъл и уважение към нашите клиенти и с доброто разбиране за техните предпочитания.

С уважение,
Екипът на Kaufland България“

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3