Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Каварна се отрича от рока, а аз – от нея

Йън Гилън и Роджър Глоувър от „Дийп Пърпъл“ на концерт в Каварна през 2013-а. Историята с някои от най-великите гласове в историята на рока, ехтели в това малко черноморско градче, е погребана от днешното управление на града. Снимка: БГНЕС - Каварна се отрича от рока, а аз – от нея

Йън Гилън и Роджър Глоувър от „Дийп Пърпъл“ на концерт в Каварна през 2013-а. Историята с някои от най-великите гласове в историята на рока, ехтели в това малко черноморско градче, е погребана от днешното управление на града. Снимка: БГНЕС

Свирил съм няколко пъти в Каварна. Стадионът се пълнеше с хора, в града витаеше дух, различен от тоя по останалото Черноморие. Сега разбирам, че Каварна не иска да има нищо общо с рока и с духа, който бе завладял града в последните години.

Уважаеми каварненци, същото се случи преди около 20 години със Созопол. От град на свободния дух и на хипитата с китарите, Созопол се превърна в туристически град, който, макар и красив, се изпразни от своята автентичност.

Само че Созопол запази Аполония, а Каварна прави опит да се отрече напълно от най-новата си история.

Любопитно ми е дали ще махнат и лицата на рокаджиите от блоковете, на които бяха поставени. Може би това ще се наложи, за да бъдат поставяни билборди за сензационното, ексклузивно гостуване на Фики в механата?

Каквото и да добавя, би било излишно, затова накратко ще кажа: от този момент нататък нямам намерение да стъпя в Каварна и се надявам много хора да ме последват в това начинание. Щом не искате рокаджии, няма да страдате от моята липса, нали така?


Бел. ред. – коментарът е от Фуйсбук, публикуваме го с разрешението на автора.

Да припомним един от паметните моменти от историята на рока в Каварна:

https://youtu.be/YZ6fDQ5mmeo

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90