Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Казандзакис в Народния театър

Веселка Кунчева поставя „Последното изкушение“

Версията на Веселка Кунчева за „Последното изкушение“ ще гледаме на Голяма сцена от края на март. Снимка: БГНЕС - Казандзакис в Народния театър

Версията на Веселка Кунчева за „Последното изкушение“ ще гледаме на Голяма сцена от края на март. Снимка: БГНЕС

С три премиери започва 2017-а Народният театър „Иван Вазов“. Две от тях са на Камерната сцена, а една на Голяма – от няколко дни там вече се репетира „Последното изкушение“, в режисьорска адаптация на Веселка Кунчева.

Класиката на Никос Казандзакис събира в състава си актьорите Александра Василева, Благовест Благоев, Валери Йорданов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Ева Данаилова, Ева Тепавичарова, Жорета Николова, Илиана Коджабашева, Параскева Джукелова, Пламен Димов, Сава Драгунчев, София Бобчева, Христо Петков, Цветан Алексиев и студенти от НАТФИЗ. Премиерата на спектакъла ще бъде на 30 март 2017 г.

Първата от премиерите на Народния, която ще видим, е на Петринел Гочев. На 28 януари за първи път пред публика на Камерната сцена се играе неговата версия на „Майстори“, по пиесата на Рачо Стоянов. Именно с нея преди точно 90 години, през май 1927-а, театърът открива сезона си, в постановка на Николай Масалитинов.

В сценичната версия на Гочев актьорският състав включва Гергана Змийчарова, Иван Юруков, Зафир Раджаб, Стоян Пепеланов, Виктория Колева, Марин Янев, Васил Драганов, Деян Ангелов и Емил И. Марков.

За 25 февруари 2017-а, отново на Камерна сцена, е предвидена премиерата на „Някъде в този живот” по Израел Хоровиц. С режисурата на спектакъла се ангажира Гаро Ашикян, а в ролите ще видим Емануела Шкодрева, Стоян Алексиев и Валентин Ганев.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Хайде и утре

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах