Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кейт Бланшет не знаела за обвиненията срещу Уди Алън

Но би подкрепила възобновяване на разследването по случая

Кейт Бланшет не смята, че социалните мрежи трябва да се превръщат в „съдебни зали“ за случаи като този с Дилън Фароу и Уди Алън. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Кейт Бланшет не знаела за обвиненията срещу Уди Алън

Кейт Бланшет не смята, че социалните мрежи трябва да се превръщат в „съдебни зали“ за случаи като този с Дилън Фароу и Уди Алън. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Актрисата Кейт Бланшет твърди, че не е знаела нищо за проблемите в семейството на Уди Алън, когато двамата работели на снимачната площадка на „Син жасмин“ през 2013 г. Дъщерята на Алън, Дилън Фароу, обвини баща си малко по-късно следващата година, през 2014-а, че като дете е била сексуално малтретирана от него. Бланшет (спечелила „Оскар“ за ролята си в „Син жасмин“) е поредната актриса, която взима отношение по темата, отбелязва „Гардиън“.

Изявлението ѝ е част от интервю, в което журналистката от Си Ен Ен Кристиан Аманпур предизвиква актрисата с въпроса как така подкрепя движението #MeToo, а в същото време е мълчала толкова дълго за престъпленията на Алън.

„Не мисля, че съм мълчала. По времето, когато работех с Алън, не знаех нищо за обвиненията. Тогава казах само, че това е болезнена и сложна ситуация за семейството, която се надявам да имат силите да разрешат“, отговори на въпроса Бланшет.

Уди Алън отрече категорично твърденията на осиновената си дъщеря и не е заставал пред съда като обвиняем, тъй като според съдиите това би травмирало допълнително Дилън.

Пред Аманпур Бланшет коментира важността на съдебната система в случаи като този.

„Ако има нужда тези обвинения да бъдат преразгледани, както се налага и според моите разбирания, те трябва да се доведат до съд и тогава ще повярвам, че съдебната ни система е способна да наложи юридически прецедент. Ако случаят отново бъде преразгледан, абсолютно бих подкрепила това“, каза Кейт Бланшет.

Австралийската актриса наблегна също и на ролята на социалните мрежи и по-конкретно, че те не бива да се превръщат в „съдебна зала“, когато става дума за подобни случаи. Според нея, независимо дали подсъдимият отрича или признава обвиненията, той трябва да има правото да се защити пред съда, за да се изясни вината му или липсата на такава.

Бланшет е поредната холивудска звезда, която коментира обвиненията на Дилън Фароу. Преди нея по случая изразиха мнение Мира Сорвино, Марион Котияр, Грета Геруиг, Колин Фърт и Елън Пейдж.

Следващият филм на режисьора „Дъждовен ден в Ню Йорк“ все още очаква премиерата си, а главните актьори в него Ребека Хол и Тимоти Шаламе обявиха, че ще дарят хонорарите си за благотворителност.

Водещата актриса в „Син жасмин“ не спомена дали би работила с Уди Алън отново. За разлика от нея обаче, Майкъл Кейн се разграничи от режисьора и изрази разочарованието си, тъй като преди харесвал работата и характера му.

Вижте още: НОВИЯТ ФИЛМ НА УДИ АЛЪН НЕ Е ПРИЗНАНИЕ, А НЕЩО МНОГО ПО-ВРЕДНО

МИРА СОРВИНО: УЖАСНО СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ РАБОТИХ С УДИ АЛЪН 

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg