POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кейт Бланшет се надява Уайнстийн да влезе в затвора

Актрисата проговаря за пръв път за отношенията си с продуцента

Кейт Бланшет твърди, че с Харви Уайнстийн не са били приятели, защото тя отказва „да правя каквото той искаше от мен“. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Кейт Бланшет се надява Уайнстийн да влезе в затвора

Кейт Бланшет твърди, че с Харви Уайнстийн не са били приятели, защото тя отказва „да правя каквото той искаше от мен“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кейт Бланшет е поредната холивудска звезда, признала за „неуместно“ поведение от страна на Харви Уайнстийн. В интервю пред „Варайъти“ австралийската актриса разкри, че още в началото на тяхното запознанство „имала лошо усещане за него“

Актрисата има роли във филмите „Авиаторът“, „Каръл“, „Местни новини“, продуцирани от компанията „Уайнстийн“. На въпроса дали продуцентът я е тормозил сексуално, или се е държал неуместно спрямо нея по време на заснемането на някоя от тези продукции, Бланшет отговаря положително.

„Имах лошо усещане за него. Той често ми казваше „Ние не сме приятели“, каза Бланшет.

Зад „не сме приятели“ стои отказът на Бланшет „да правя каквото той искаше от мен“.

Една от изявените поддръжници на движението Time’s Up, актрисата за първи път разказва за преживяванията си с продуцента.

„Уайнстийн се показва като пример, защото той е типичен представител на някои мъже. Искам тези хора да бъдат съдени, трябва да се постави правен прецедент – добавя Бланшет. – Когато се постави правен прецедент с обвиняеми, които реално са осъдени, тогава хората могат да се възползват от това, защото има поставен прецедент.“

На въпрос дали Уайнстийн ще попадне в затвора, ако бъде осъден по повдигнатите му обвинения, актрисата отговори:

„Надявам се“.

Уайнстийн е обвинен в сексуален тормоз от повече от 70 жени, а в момента е обект на разследване в САЩ и Великобритания. Негов говорител твърди, че продуцентът отрича някога да е насилвал сексуалните си партньори.

Кейт Бланшет наскоро коментира и случая с Уди Алън, поддържайки тезата, че ако Дилън Фароу твърди, че е била обект на сексуално насилие, то това трябва да бъде разгледано в съда. Дилън Фароу предизвика думите на актрисата, обвинявайки я, че е останала безпристрастна по темата, докато снимала „Син жасмин“ на режисьора през 2013 г.

„Очевидно Дилън Фароу е живяла в свят на болка и ако случаят не е бил правилно разгледан от съда, тогава трябва да бъде отворен наново и да се върне в съдебната зала, защото това е мястото, където се решават тези неща“, отговаря Бланшет.

Вижте още: КЕЙТ БЛАНШЕТ НЕ ЗНАЕЛА ЗА ОБВИНЕНИЯТА СРЕЩУ УДИ АЛЪН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg