СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кейт Уинслет е Баба Яга в анимиран филм с виртуална реалност

Главният герой в интерактивния филм е зрителят, затова и прожекциите са за по един човек

„Баба Яга“ е интерактивен филм – изборите, които зрителят направи в хода на историята, определят финала ѝ. Снимка: детайл от постера на филма - Кейт Уинслет е Баба Яга в анимиран филм с виртуална реалност

„Баба Яга“ е интерактивен филм – изборите, които зрителят направи в хода на историята, определят финала ѝ. Снимка: детайл от постера на филма

Кейт Уинслет ще въплъти Баба Яга в предстоящия едноименен анимиран филм, създаден с технологията виртуална реалност. Изцялот женски е актьорският състав – освен Уинслет, в него са Глен Клоуз, Дженифър Хъдсън и Дейзи Ридли, които ще озвучават филма. Световната премиера на „Баба Яга“ ще бъде на филмовия фестивал във Венеция (2 – 12 септември).

Филмът е интерактивен – изборите, които зрителят направи в хода на историята, определят финала ѝ. Потопени във виртуалната реалност на приказката, зрителите попадат в образа на момче, което има задачата да спаси болната си майка (Клоуз) с помощта на сестра си Магда (Дейзи Ридли). За целта двамата трябва да се отправят към омагьосаната гора, озвучена от Хъдсън, да преминат през нея и да се сдобият с лекарство от мистериозната вещица Баба Яга (Уинслет).

„Баба Яга“ е най-новата продукция на „Баобаб студиос“, продуценти на късометражния филм с виртуална реалност „Crow the Legend“, озвучен от Констанс Ву и Джон Ледженд. Хъдсън, която освен че озвучава, е и в екипа на изпълнителните продуценти.

Историята „има корени в класическия фолклор“, но е пречупена през съвремието с фокуса си върху теми като екологията, силните женски персонажи – „теми, които светът трябва да изследва повече от всякога“, коментира Хъдсън.

Прожекциите на „Баба Яга“ на Венецианския филмов фестивал са създадени за един човек заради формата на продукцията. Филмът е в придружаващата програма на кинофорума и няма да се състезава за „Златна палма“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС