Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Кен Лиии по Би Ти Виии

Хекимян чакал цяла година за интервю с Джорджано!

След като разпита първите мъже в държавата, Антон Хекимян разказа за "успехите в музиката" на едно момче, което мрънка с хремав нос, при това фалшиво. - Кен Лиии по Би Ти Виии

След като разпита първите мъже в държавата, Антон Хекимян разказа за "успехите в музиката" на едно момче, което мрънка с хремав нос, при това фалшиво.

Денят по Би Ти Ви започна с „култура“ и в понеделник сутринта. Медията подхвана своите арт минути от „култова“ дестинация – „снимачната площадка“ на новия клип на Джорджано в една градинка. След като разпита първите мъже в държавата, Антон Хекимян разказа за „успехите в музиката“ на едно момче, което мрънка с хремав нос, при това – фалшиво. Екип на телевизията е бил командирован извън София, барабар с водещия, за да легитимира пред зрителите „новия идол Джорджано“, когото смятахме достоен само за „Господари на ефира“. Но Хекимян цяла година чакал за интервю с него!

Разбираме защо хората от културата не са желани гости в сутрешния блок на Би Ти Ви – не ги намират за така значими, колкото един Джорджано, звезда на „копона“ и домашната старозагорска еротика. Затова и интервюто на водещия с „певеца“ се лееше ентусиазирано като включванията му от връх Шипка! Ето защо може би не му се удават срещи с по-сложни събеседници като писателя Милен Русков. В това шоу…, пардон – предаване, коментират всяка дреболия от фейсбук, но не и актуалните събития в културата – „София филм фест“, появата на Иван Иванов след 10-годишно отсъствие, Тери Джоунс от „Монти Пайтън“, Франко Неро – първият Джанго, както и премиери в театъра, концерти…

Образ като Джорджано дължи популярността си на неколцина присмехулници от социалната мрежа. Но ако в медията са искали да трупат рейтинг с хора, чиято популярност се дължи на подигравки, както навремето с „Кен Ли“, това праща телевизията в друга категория. За съжаление в интервюто дори нямаше хумор, всичко си беше насериозно. С подобни герои Би Ти Ви все повече се отдалечава от журналистиката, за да се доближи до риалити формата, в който посредствеността е на почит, целта е да се наложи у зрителя убеждението, че свирка става от всяко дърво, че е излишно да се упражняваш над музикалния инструмент от 6-годишен, да продължиш в Музикално училище, да завършиш Академия и след цялото това усилие и труд да започнеш работа в оркестър срещу 600 лв. месечно.

Да, клиповете на Джорджано може би наистина имат повече гледания от тези на утвърдени имена. Благодарение на глашатаи като Хекимян.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Следизборно

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах