Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кенет Брана отново Поаро в нов филм по Агата Кристи

Тина Фей, Джейми Дорнан и Мишел Йео в история за убийство навръх Вси светии

Кенет Брана като Еркюл Поаро в „Смърт край Нил“ - Кенет Брана отново Поаро в нов филм по Агата Кристи

Кенет Брана като Еркюл Поаро в „Смърт край Нил“

Кенет Брана работи по трети филм, вдъхновен от криминалните мистерии на Агата Кристи, съобщава „Варайъти“. В „A Haunting in Venice“ (Призраци във Венеция) той отново ще бъде режисьор и ще влезе в главната роля на детектив Еркюл Поаро.

Сюжетът на филма ще се базира на романа „Празникът на Вси светии“. Действието изпраща зрителите към Венеция след Втората световна война, в края на октомври, когато спрямо традициите на западноевропейската култура хората честват Празника на Вси светии в памет на мъртвите. Поаро, вече пенсиониран и самозаточил се в изгнание, неохотно се съгласява да посети сеанс в „обладано“ палацо в града, когато един от посетителите става жертва на убийство. Инстинктът на бившия детектив не спи дори след края на активната му кариера и Поаро е привлечен към разплитането на загадката.

Обявен е основният актьорски състав на филма, в ролите ще влязат Тина Фей, Джейми Дорнан, Мишел Йео, Кели Райли, Кайл Алън, Джуд Хил и други.

„Това е фантастично развитие за Еркюл Поаро, както и за франчайза на Агата Кристи – коментира Брана. – В тази сложна, смразяваща кръвта и слабо позната мистериозна история, която се развива навръх Хелоуин в очарователен град, се крие невероятна възможност за кинотворците и ние се радваме, че имаме възможността да я разкажем на нашата вярна публика.“

Кенет Брана вече режисира „Убийство в Ориент Експрес“ (2017) и „Смърт край Нил“ (2022). Ридли Скот отново ще се завърне като продуцент.

Снимките започват този ноември и ще протекат както на място във Венеция, така и в популярното студио „Пайнуд“ в Лондон. Ако продукцията върви по график, премиерата може да се очаква през 2023 г.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90