POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Керана и космонавтите“ на фона на Бузлуджа

Летен фестивал с концерти, 3D мапинг шоу и походи край тоталитарния паметник

Фондация „Проект Бузлуджа“ работи за опазването и реставрирането на пропагандния соц паметник. Снимка: „Проект Бузлуджа“ - „Керана и космонавтите“ на фона на Бузлуджа

Фондация „Проект Бузлуджа“ работи за опазването и реставрирането на пропагандния соц паметник. Снимка: „Проект Бузлуджа“

„Остава“, „Керана и космонавтите“ и „So Called Crew“ ще озвучат поляната пред Бузлуджа за фестивала „Оупън Бузлуджа“. Между 10 и 13 август „чинията“ ще стане фон на няколко концерта и диджей сетове, а фасадата на тоталитарния паметник ще стане платно за видео 3D мапинг шоу.

Три ще бъдат сцените на фестивала, основната ще се издигне поляната при хижа „Бузлуджа“. На 10 август пред публиката ще излязат „Остава“ и „Innerglow“, следващата вечер е за „Керана и космонавтите“ и „Top Stoppers“. В закриващата вечер посетителите ще чуят рап групата „So Called Crew“ и „Явката ДЛГ & Madmatic“.

В трите нощи паметникът ще бъде осветен от видео 3D мапинг шоу, създадено от MP-STUDIO, организатори на фестивала на светлините „Lunar“.

Програма ще има и през деня, тогава посетителите може да избират между походи в планината, игри, работилници, състезания, спорт и лекции на теми, които все още не са обявени. Ще бъдат обособени палатков лагер, зона с храна и напитки и шатри за арт базар.

Организатори са Фондация „Проект Бузлуджа“, Община Казанлък и „Bar Dak -2“. Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Националния фонд „Култура“.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg