POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кевин Спейси обвинен в секстормоз над 14-годишен

Актьорът ветеран не помни случая отпреди 30 г., но се извинява. И за първи път обяви публично, че е гей

Известен като много лаконичен относно личния си живот, Кевин Спейси за първи път публично коментира слуховете за сексуалната си ориентация. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Кевин Спейси обвинен в секстормоз над 14-годишен

Известен като много лаконичен относно личния си живот, Кевин Спейси за първи път публично коментира слуховете за сексуалната си ориентация. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кевин Спейси отговори на обвинения, че е отправил сексуални предложения към непълнолетен, като уточни, че не си спомня случай с актьора Антъни Рап, но се извинява „ако се е държал така, както го описва Рап“. В същото изявление актьорът ветеран за първи път публично обяви, че е гей.

„Тази история ме насърчава да споделя още нещо  за живота си“, призна Спейси.

В интервю за сайта „Бъзфийд“ публикувано в неделя вечерта, Рап разказва, че е бил на купон в апартамента на Спейси през 1986 г. и в края на вечерта Спейси го положил на леглото и се опитал да легне върху него. Двамата се познавали от общата им работа на Бродуей. Рап, дете актьор по това време, бил на 14, а Спейси – на 26, съобщава сайтът.

Репортажите с твърдения за продължаващ сексуален тормоз и злоупотреби от страна на филмовия магнат Харви Уайнстийн са подтикнали Рап да разкаже публично за Спейси; той е споделил за случая с приятели през 90-те, твърди изданието.

„Разказвам моята история, окуражен от десетките смели жени и мъже, които осветляват този проблем с надеждата, че ще предизвикат промяна – казва Рап в изявлението си. – Това е всичко, което исках да кажа за преживяното от мен, и на този етап няма да коментирам повече.“

Часове по-късно Спейси написа в Туитър, че е ужасен от споделената история.

„Честно казано не си спомням тази среща, това трябва да е било преди повече от 30 години – продължава Спейси. – Но ако съм се държал, както описва той, му дължа най-искрено извинение за дълбоко неприемливото си пиянско поведение и съжалявам много за чувствата, с които той е живял всичките тези години”.

Известен като много лаконичен относно личния си живот, Спейси за първи път публично коментира слуховете за сексуалната си ориентация.

„Както знаят най-близките ми хора, аз съм имал връзки и с жени, и с мъже – пише Спейси. – Сега избрах да живея като гей. Искам да бъда честен и открит – и това започва с осмисляне на собствено ми поведение.”


Всичко по темата ХАРВИ УАЙНСТИЙН: ПАДЕНИЕТО НА ХОЛИВУД в „Площад Славейков“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg