Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кевин Спейси обявен за невинен в Ню Йорк

Не е подлагал Антъни Рап на физически и сексуален тормоз, решиха съдебните заседатели

Кевин Спейси на излизане от съда в Манхатън. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Кевин Спейси обявен за невинен в Ню Йорк

Кевин Спейси на излизане от съда в Манхатън. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кевин Спейси не е подложил Антъни Рап на физически или сексуален тормоз, постанови съдът в Манхатън, Ню Йорк. В жалбата, постъпила от Рап, се казва, че актьорът се е опитал да го изнасили, когато е бил само на 14, за което е поискано обезщетение от 40 млн. долара, съобщава „Гардиън“.  

Рап повдигна три обвинения – за сексуален тормоз, умишлено нанасяне на емоционални щети и физически тормоз, но само последното бе одобрено за разглеждане в съда. Въпреки обвиненията на адвоката на ищеца, че Спейси е излъгал на свидетелската скамейка, съдебните заседатели са дебатирали кратко, пише изданието.

С това приключва американското дело срещу Спейси, продължило едва три седмици. Актьорът обаче, който стана една от първите жертви на движението #МеТоо, не е напълно оправдан – пет обвинения в сексуален тормоз и насилие ще бъдат разглеждани в съда в Лондон идната година. Засега Спейси няма издадена нито една присъда.

Твърденията на Рап за сексуален тормоз от 2017 г. бяха последвани от подобни разкази на десетки мъже. Историите им сложиха край на кариерата на Спейси, двукратен носител на „Оскар“, той загуби главната си роля в „Къща от карти“ и оттогава не се снима в телевизията и киното, с много редки изключения.

Адвокатите на Спейси убедиха журито, че клиентът им е невинен, изтъквайки дребна фактологична неточност в твърденията на Рап, както и предлагайки възможните мотиви за подаването на жалбата – Рап разказва, че когато бил на 14, а Спейси на 26, Спейси го положил на легло по време на домашно парти и частично положил тялото си върху неговото. Рап успял да се измъкне и побегнал към вратата, но Спейси препречил пътя му и го попитал дали е сигурен в решението си.

Възможно е Рап да си е измислил тази история от завист към кариерата на Спейси, който се превръща в холивудска и театрална звезда в следващите няколко години, докато участията на Рап („Стар Трек: Откритие“) остават редки и в малки роли, твърди защитата на Спейси. С шеговита нотка те отбелязаха и една от малките роли на Рап в театъра – в постановката „Precious Sons“ героят на актьора Ед Харис полага персонажа на Рап на легло и ляга върху него, обърквайки го за кратко със съпругата си, преди да разбере, че всъщност е синът му.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg