Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кевин Спейси получава почетен приз „Лорънс Оливие“

Най-престижната награда за театър в Англия

Кевин Спейси вече е печелил наградата „Оливие“ – за ролята си на Хики в „Явява се разносвачът на лед“ по Юджийн О’Нийл. - Кевин Спейси получава почетен приз „Лорънс Оливие“

Кевин Спейси вече е печелил наградата „Оливие“ – за ролята си на Хики в „Явява се разносвачът на лед“ по Юджийн О’Нийл.

Кевин Спейси ще получи специалното отличие на наградите „Лорънс Оливие“ на церемонията тази година. Носителят на Оскар ще бъде почетен за изключителния му принос към британската театрална индустрия и по-специално към театъра „Олд Вик“, където е арт директор вече повече от 10 години.

Актьорът, прочут с ролите си в „Американски прелести“ и сериала „Къща от карти“, пое поста в култовия театър през 2004 г. и предстои да го напусне по-късно тази година. Негов е основният принос за възраждането на реномето и успеха на „Олд Вик“.

„Кевин Спейси ще липсва на много от нас като скъп колега“, заяви президентът на Обществото на лондонския театър Кейро Нюлинг пред ВВС.

Освен като директор, Спейси играе и в някои от спектаклите на „Олд Вик“, сред които „Ричард Трети“ на Сам Мендес – режисьорът на „Американски прелести. Последната му роля в театъра обаче ще бъде в моноспектакъла „Кларънс Дароу“.

Кевин Спейси вече е печелил наградата „Оливие“ – за ролята си на Хики в „Явява се разносвачът на лед“ по Юджийн О’Нийл.

В киното Спейси е носител на Оскар за главна мъжка роля за „Американски прелести“ (2000), както и за второстепенна роля в „Обичайните заподозрени“ (1996). Изключителна е играта му в „Поверително от Ел Ей“ и „Седем“.

Наскоро актьорът спечели и първия си „Златен глобус“ за участието в „Къща от карти“ – след 7 номинации през годините за наградата.

Наградата „Оливие“, именувана на големия актьор Лорънс Оливие, е най-престижното британско отличие за сценични изкуства. Пълният списък с номинираните ще бъде публикуван на 9 март, а церемонията по награждаването ще е на 12 април.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90