Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кевин Спейси с награда за цялостно творчество, той благодари за смелостта

Срещу актьора са повдигнати 12 обвинения в сексуален тормоз и насилие

Кевин Спейси с наградата си за цялостно творчество от Музея на киното в Торино. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Кевин Спейси с награда за цялостно творчество, той благодари за смелостта

Кевин Спейси с наградата си за цялостно творчество от Музея на киното в Торино. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кевин Спейси бе награден от Музея на киното в Торино само дни, след като изслуша в британския съд нови седем обвинения в сексуален тормоз, съобщава Би Би Си. Американският актьор е получил отличието за цялостно творчество заради „личното му възприятие за красотата и авторския принос към развитието на киноизкуството“.

Спейси от своя страна благодари на Музея, че „има топките“ да му връчи наградата. Актьорът, носител на „Оскар“ за играта си в „Американски прелести“ и „Обичайните заподозрени“, получава ангажименти в киното изключително рядко, откакто бе обвинен в сексуален тормоз и злоупотреба с влияние от десетки по-млади мъже през 2017 г.

Обвиненията срещу него, които тази година ще бъдат повод за дело в Лондон, не бяха засегнати в речта му. Вместо това Спейси сподели своите благодарност и щастие:

„Сърцето ми се изпълва с радост, че Музеят на киното имаше le palle [от италиански: топките – бел. ред.] да ме покани тази вечер“.

Спейси се появи в съда в Съдърк, централен Лондон, на 13 януари чрез видеовръзка. Присъствието му се изискваше, за да му бъдат прочетени останалите седем обвинения в сексуален тормоз за случаи от 2001 до 2005 година. С това обвиненията на кралската прокуратура срещу Спейси станаха общо 12, свързани с четирима мъже.

На изслушването на първите обвинения през юли 2022 г. Спейси пледира невинност.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg