Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кевин Спейси с награда за цялостно творчество в Таормина

Всеки ден без неговия неограничен талант е загуба за публиката и киното, коментират организаторите на приза

Понастоящем Кевин Спейси е оправдан по всички обвинения, които достигат до съдебната зала. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Кевин Спейси с награда за цялостно творчество в Таормина

Понастоящем Кевин Спейси е оправдан по всички обвинения, които достигат до съдебната зала. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кевин Спейси ще получи награда за цялостно творчество в италианския град Таормина, но не в рамките на популярния филмов фестивал в града, пише „Варайъти“. Призът за американския актьор е част от инициативата „Nations Awards“, филмова награда с партньорството на местната власт и италианския сенат, която се връчва за 18-а година.

Спейси ще получи отличието си лично на 21 юли на церемония в Античния театър в града. Предвижда се актьорът да изнесе и кратко представление по време на събитието, но какво точно – не се уточнява.

Събитието „Nations Awards“ е част от лятната програма в древния амфитеатър и не е свързано с филмовия фестивал в Таормина, който тази година ще се проведе между 12 и 19 юли. В минали години лауреати на същото отличие са били Жерар Депардийо и Клаудия Кардинале.

Наградата за Спейси идва в труден период от кариерата му, в който по-често се говори за обвиненията в сексуален тормоз и насилие срещу него, отколкото за творческите му ангажименти. Срещу актьора няма произнесена нито една присъда. В последните месеци опитите за изчистване на имиджа му имат по-добър резултат – той бе поканен за серия от интервюта в популярни предавания, а филмът му „Peter Five Eight“ най-сетне тръгна в САЩ след години борба.

„Кевин Спейси е вечен монумент в историята на киното и театъра, и той безспорно заслужава да си върне кариерата обратно – казват в изявление Мишел Куратоло и Марко Фаланко, двамата организатори на наградата „Nations Awards“. – Всеки ден без неговия неограничен талант е загуба за публиката и индустрията. Ние сме изключително щастливи, че сме на страната на този изключителен творец.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90