СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кевин Спейси с три нови обвинения за секспрестъпления

Гай Пиърс твърди, че актьорът имал „навика да пуска ръце”

Обвиненията в секстормоз срещу Кевин Спейси са общо шест. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Кевин Спейси с три нови обвинения за секспрестъпления

Обвиненията в секстормоз срещу Кевин Спейси са общо шест. Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Скотланд ярд” разследва три нови случая срещу Кевин Спейси, свързани със сексуални посегателства. С тях обвиненията срещу актьора стават общо шест. Най-старото от тях е от 1996 г., отбелязва „Варайъти”.

Един от новите му обвинители твърди, че бил сексуално нападнат на 8 февруари 2008 г. в лондонския квартал Ламбет, където се намира театър „Олд Вик“, на който Спейси беше артистичен директор. Друг мъж разказва, че на 14 февруари 2013 г. бил тормозен от Спейси в Глостър. Третото обвинение идва от мъж, който твърди, че бил нападнат от актьора през 1996 г. в Уестминстър.

И трите случая се разглеждат от клона в лондонската полиция, който се занимава с педофилия и сексуални престъпления.

Полицейското разследване срещу Спейси в Лондон започна през ноември миналата година с трите по-стари случая: нападение в Ламбет през 2008 г., след това през 2005 г. на същото място и в Уестминстър отново през 2005 г.

Спейси бе начело на „Олд Вик” в продължение на 11 години. През ноември от борда на акционерите в театъра разкриха, че над 20 мъже са се оплакали при тях от актьора. Ръководството на театъра се извини, че обвиненията излизат наяве едва сега, оправдавайки се с „култа към личността” на Спейси, който не позволявал на младите актьори да говорят срещу него.

Гай Пиърс, участвал със Спейси във филма „Поверително от Ел Ей” от 1997 г., припомни преди ден съвместната им работа и остави безмълвен Андрю Дентън, водещия на шоуто „Интервю”, където австралиецът бе гост:

„Изключителен актьор! Страхотен! Но беше малко трудно. Той има навика да пуска ръце. За щастие, аз бях на 29, а не на 14.”

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg