Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Кевин Спейси се завръща в главна роля

Франко Неро и Ванеса Редгрейв ще играят с него в европейски филм

Кевин Спейси в кадър от сериала „Къща от карти“, след който се срути професионалната му къща от карти. Снимка: „Нетфликс“ - Кевин Спейси се завръща в главна роля

Кевин Спейси в кадър от сериала „Къща от карти“, след който се срути професионалната му къща от карти. Снимка: „Нетфликс“

Кевин Спейси ще изиграе главната роля във филм, режисиран от Франко Неро в Италия, съобщава Ей Би Си. Спейси, чиято кариера се срина след множество обвинения в неподходящо поведение и сексуален тормоз, оповестявани в публичното пространство в продължение на няколко години, е избран от актьора, режисьор и продуцент Франко Неро за централен образ във филма „L’uomo che disegnò Dio” (Човекът, който нарисува Бог), който ще се снима в Италия. Във филма ще участва и съпругата на Неро, носителката на „Оскар“ Ванеса Редгрейв.

Подготовката на филма е започнала с друг състав преди пандемията, която спря цялото филмопроизводство в Италия. Сега те ще бъдат възстановени, а междувременно Франко Неро се е свързал с Кевин Спейси с покана да се включи в актьорския състав.

Спейси ще играе образ, пряко свързан с перипетиите му от последните години. Той ще бъде детектив, разследващ сляп художник, срещу когото са отправени обвинения в педофилия. В ролята на художника, който може да нарисува всекиго само като чуе гласа му, ще се превъплъти самият Неро.

В телевизионно интервю от началото на 2020-а, когато работата по филма е прекъсната, Франко Неро обяснява:

„Това е история по истински случай – за човек, който макар и сляп, пресъздава без грешка лицата на хората“.

Още тогава режисьорът споделя:

„Осъществих контакт с Кевин Спейси. Много бих се радвал да го върна на снимачната площадка. Очакваме краят на пандемията да ни върне на мястото, където нашата подготовка беше прекъсната“.

Това ще бъде сериозна реабилитация за Спейси, който се прости с няколко главни роли след обвиненията срещу него. Актьорът бе заменен от Кристофър Плъмър като Джон Пол Гети във филма на Ридли Скот „Всички пари на света“. Беше отстранен и от ролята на Франк Ъндърууд в сериала на „Нетфликс“ „Къща от карти“.

Спейси се връща на екран в Европа, която показва склонност да опрощава задокеанските морални „грехове“ на големите творци в киното още от времената на Чарли Чаплин и Роман Полански. Уди Алън също работи основно в Европа, след като беше застигнат от обвинения в родината си.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg