Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Килими трета ръка дари парламентът на кърджалийския театър

Директорът Гълъб Бочуков изпрати благодарствено писмо до Цвета Караянчева

Бивш парламентарен килим в културна среда. Снимка: Театрално-музикален център „Димитър Димов”, Кърджали - Килими трета ръка дари парламентът на кърджалийския театър

Бивш парламентарен килим в културна среда. Снимка: Театрално-музикален център „Димитър Димов”, Кърджали

Килими трета употреба дари Народното събрание на Театрално-музикалния център „Димитър Димов” в Кърджали. Повод за жеста е 60-годишнината на институцията. Годината на производство на килимите не е уточнена.

В благодарствено писмо директорът на театъра Гълъб Бочуков отправя признателни думи лично към председателката на парламента Цвета Караянчева, която е съдействала за дарението.

„Убеден съм, че тези уникални килими ще създадат допълнителен уют и неповторима атмосфера в нашия театър”, казва Бочуков, който освен директор, е и режисьор на няколко спектакъла, дарени от ГЕРБ на кърджалийци.

Шестте килима са били първо в Министерски съвет. По-късно са прехвърлени на Народното събрание. Сега, с преместването и новото обзавеждане на новата сграда на парламента, килимите отиват в културна институция.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах