Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Кина в Германия отказват да пускат „Черната вдовица“

Отказват, защото филмът се излъчва паралелно и в стрийминг платформата „Дисни +“

Скарлет Йохансон в „Черната вдовица“ - Кина в Германия отказват да пускат „Черната вдовица“

Скарлет Йохансон в „Черната вдовица“

Две от най-големите киноразпространителски вериги в Германия – „Синеплекс“ и „Кинополис“ – няма да включат новата продукция на „Марвел“ „Черната вдовица“ в афиша си, съобщава немският новинарски портал „Фокус Онлайн“. В бранша негодуват от усложнените преговори за филма, който стана достъпен и в стрийминг платформи само ден след премиерата си по кината в Германия.

„За съжаление, от страна на разпространителя бяха променени условията за някои филми в значителна степен и едностранно в ущърб на кината – посочват от „Кинополис“ в официално изявление. – За да можем да предлагаме висококачествено кино на справедливи цени в бъдеще, въпреки всички опити за споразумение, трябва да се откажем от използването на „Черната вдовица“.

Само един ден след премиерата си на 8 юли по кината в Германия продукцията вече е налична и в платформата за стрийминг услуги „Дисни +“. Пред „Зюддойче Цайтунг“ управляващият директор на „Кинополис“ Грегъри Тайле заявява, че кината са се сблъскали с „най-тежката криза в последните години“ по време на пандемията.

„За нас е неприемливо, ако филмите за широка аудитория се излъчват едновременно и в стрийминг платформите“, казва Тайле.

Премиерата на „Черната вдовица“ в кината в САЩ беше на 9 юли. От бранша очакват до края на първия си уикенд на екран филмът от поредицата на „Марвел“ да отбележи рекордните за пандемията над 90 млн. долара приходи, отбелязва специализираният сайт за кино „Дедлайн“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС