Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Кинаджиите за първи път единни – срещу Слави Бинев

Без да иска архонтът сътвори чудо

Слави Бинев заяви, че "кофите с помия" му дошли в повече. - Кинаджиите за първи път единни – срещу Слави Бинев

Слави Бинев заяви, че "кофите с помия" му дошли в повече.

„Май за първи път ще бъдем обединени от една кауза…, дано тя не е само Слави Бинев!“, коментира режисьорът на сериала „Под прикритие“ Виктор Божинов. Без да иска архонтът сътвори чудо – след толкова години на скандали и противоборства българските кинаджии за първи път са единни. Единни срещу новия председател на Комисията за култура и медии в парламента.

Първите, които организираха съпротива срещу Бинев, бяха младите кинаджии от група „БГ кино 21“ във фейсбук. Те пратиха декларация до председателя на Народното събрание Цецка Цачева с молба да бъде оттеглен бившият съдържател на БИАД от културата и насрочиха протест за сряда от 14, 30 ч. в градинката пред „Кристал“ (Вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

„БГ кино 21“ предизвикаха подкрепата на редица от браншовите организации в киното. Между тях е Асоциацията на българските филмови режисьори, Костадин Бонев призова дори „пощата на Слави Бинев да се задръсти с искания за оставка“. Те ще участват в бъдещите протести срещу „културния“ парламентарен шеф. Последва ги Асоциацията на филмовите продуценти, Българската асоциация на филмовите, телевизионни и радио сценаристи, Българската асоциация на независимите художници аниматори.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90