VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Киномания 2019: „Физика на тъгата“ на Ушев и „Засукан свят“ на Куркински

„Киномания“ започва на 14 ноември с прожекция на „Засукан свят“, филм на Мариус Куркински, в зала 1 на НДК. Снимки: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Киномания 2019: „Физика на тъгата“ на Ушев и „Засукан свят“ на Куркински

„Киномания“ започва на 14 ноември с прожекция на „Засукан свят“, филм на Мариус Куркински, в зала 1 на НДК. Снимки: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Тазгодишното 33 и 1/2 издание на „Киномания“ ще бъде открито с филма на Мариус Куркински „Засукан свят“ по едноименното произведение на любимия му автор Николай Хайтов. Другата добра новина е, че само ден след финала на филмовия фестивал в Торонто вече знаем, че на „Киномания“ ще видим както „Физика на тъгата“ по романа на Георги Господинов, така и големия победител в канадския фестивал „Jojo Rabbit“.

Днес бе обявена пред журналисти част от най-интересните заглавия на фестивала „Киномания“, който ще се проведе от 14 до 28 ноември в НДК.

Филмът „Физика на тъгата“ ще бъде представен у нас на 17 ноември, само два месеца след премиерата си в Торонто. Преди прожекцията ще бъде показана анимацията на Ушев по „Годишните времена“ на Вивалди с живо изпълнение на музикантите от Квартет „Кварто“. Теодор Ушев има специално отношение към „Киномания“ – преди години (между 1995-а и 1998-а) той бе автор на плакатите за фестивала.

В програмата на „Киномания“ са още новият филм на Педро Алмодовар „Болка и величие“ и „Един дъждовен ден в Ню Йорк“ на Уди Алън.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Вижте още: НОВИЯТ ФИЛМ НА АЛМОДОВАР С ПРОЖЕКЦИЯ НА „КИНОМАНИЯ“

От 5 ноември започва предварителна програма с прожекции на три филма на „Мосфилм“ и четири на Франко Дзефирели.

Билетите за „Физика на тъгата“, „Засукан свят“ и „Болка и величие“ от днес са в продажба на касите на НДК.

Вижте още: КУРКИНСКИ В „ЗАСУКАНИЯ СВЯТ“ НА ХАЙТОВ

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg