Киномания 2020: романтика и носталгия с новия филм на Уди Алън

„Фестивалът на Рифкин“ с две прожекции в Зала 1 (видео)

„Фестивалът на Рифкин“ разказва за американска двойка, посетители на кинофорума в Сан Себастиан. - Киномания 2020: романтика и носталгия с новия филм на Уди Алън

„Фестивалът на Рифкин“ разказва за американска двойка, посетители на кинофорума в Сан Себастиан.

„Фестивалът на Рифкин“, най-новият филм на Уди Алън, влиза в програмата на „Киномания“. Продукцията, избрана да открие фестивала в Сан Себастиан, у нас ще бъде показана в две вечери – от 20 ч. на 21 ноември и от 19 ч. на 25 ноември в Зала 1 на НДК.

Сюжетът разказва за американска двойка, посетители на кинофорума в Сан Себастиан. Завладени от магията на събитието, красотата и очарованието на града и приказния свят на филмите, двамата неусетно се влюбват в млад френски режисьор и красива местна лекарка. Във „Фестивалът на Рифкин“ участват Кристоф Валц, Елена Аная, Луис Гарел, Джина Гершон и др.

„Фестивалът на Рифкин” е носталгичен, романтичен и ироничен, пълен с цитати и намеци за кинокласики на големи режисьори като Орсън Уелс, Жан-Люк Годар, Ингмар Бергман, Фелини, Трюфо и Луис Бунюел.

В продуцентския екип е компанията „Медиапро“, помогнала за осъществяването и разпространението на „Полунощ в Париж“ и „Вики Кристина Барселона“.

Фантастико

„Фестивалът на Рифкин“ е готов от 2019 г., но откри тазгодишното издание на фестивала в Сан Себастиан през септември. На същия фестивал миналата година Алън обяви заглавието и испанският град прие радушно проекта и режисьора, отбягван в Америка заради обвиненията в сексуално насилие над доведената си дъщеря. Продукцията не влезе в конкурсната програма.

Есенното издание на „Киномания“ ще се проведе между 19 ноември и 6 декември. Форумът започва с филма „Страх“ на Ивайло Христов, получил голямата награда от фестивала „Златна роза“. В програмата ще бъде показан и първият късометражен филм на Педро Алмодовар с участието на Тилда Суинтън.

Вижте още: „ЧОВЕШКИЯТ ГЛАС“ НА АЛМОДОВАР В ПРОГРАМАТА НА „КИНОМАНИЯ“

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах