Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Киномания 2020: романтика и носталгия с новия филм на Уди Алън

„Фестивалът на Рифкин“ с две прожекции в Зала 1 (видео)

„Фестивалът на Рифкин“ разказва за американска двойка, посетители на кинофорума в Сан Себастиан. - Киномания 2020: романтика и носталгия с новия филм на Уди Алън

„Фестивалът на Рифкин“ разказва за американска двойка, посетители на кинофорума в Сан Себастиан.

„Фестивалът на Рифкин“, най-новият филм на Уди Алън, влиза в програмата на „Киномания“. Продукцията, избрана да открие фестивала в Сан Себастиан, у нас ще бъде показана в две вечери – от 20 ч. на 21 ноември и от 19 ч. на 25 ноември в Зала 1 на НДК.

Сюжетът разказва за американска двойка, посетители на кинофорума в Сан Себастиан. Завладени от магията на събитието, красотата и очарованието на града и приказния свят на филмите, двамата неусетно се влюбват в млад френски режисьор и красива местна лекарка. Във „Фестивалът на Рифкин“ участват Кристоф Валц, Елена Аная, Луис Гарел, Джина Гершон и др.

„Фестивалът на Рифкин” е носталгичен, романтичен и ироничен, пълен с цитати и намеци за кинокласики на големи режисьори като Орсън Уелс, Жан-Люк Годар, Ингмар Бергман, Фелини, Трюфо и Луис Бунюел.

В продуцентския екип е компанията „Медиапро“, помогнала за осъществяването и разпространението на „Полунощ в Париж“ и „Вики Кристина Барселона“.

„Фестивалът на Рифкин“ е готов от 2019 г., но откри тазгодишното издание на фестивала в Сан Себастиан през септември. На същия фестивал миналата година Алън обяви заглавието и испанският град прие радушно проекта и режисьора, отбягван в Америка заради обвиненията в сексуално насилие над доведената си дъщеря. Продукцията не влезе в конкурсната програма.

Есенното издание на „Киномания“ ще се проведе между 19 ноември и 6 декември. Форумът започва с филма „Страх“ на Ивайло Христов, получил голямата награда от фестивала „Златна роза“. В програмата ще бъде показан и първият късометражен филм на Педро Алмодовар с участието на Тилда Суинтън.

Вижте още: „ЧОВЕШКИЯТ ГЛАС“ НА АЛМОДОВАР В ПРОГРАМАТА НА „КИНОМАНИЯ“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg