Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Киномания“ с извънредно лятно издание на сцената зад НДК

Започва с „Шпионска афера „Оса“ на френския режисьор Оливие Асаяс, продължава с Уди Алън

Пенелопе Крус е звездата в „Шпионска афера „Оса“. - „Киномания“ с извънредно лятно издание на сцената зад НДК

Пенелопе Крус е звездата в „Шпионска афера „Оса“.

„Киномания“ обяви извънреден летен кинофорум. Той ще бъде открит на 20 юли с филма „Шпионска афера „Оса“ на режисьора Оливие Асаяс с участието на Пенелопе Крус и Едгар Рамирес.

Този път „Киномания“ няма да влиза в избрани арт кина в столицата и отвъд, а ще се проведе само на открито, на новата сцена зад НДК „Платформа А6“. Прожекциите ще се проведат между 20 и 22 юли и между 4 и 10 август и в програмата влизат редица филми, които за първи път ще бъдат показани на голям екран у нас.

Политическият трилър „Шпионската афера „Оса” на Оливие Асаяс („Карлос”, „Облаците на Силс Мария”) проследява невероятните съдби на кубински дисиденти по време на икономическия колапс на страната в началото на 90-те години, последвал разпада на Съветския съюз. Филмът продължава започнатите в предишни филми на Асаяс наблюдения върху това как политиката влияе на личните съдби на обикновените хора, водейки често до огорчения и социални промени, както и до буквално съсипване на живота на идеалистите и невинните свидетели.

Пренебрегвайки противоречивите моменти около личността на Уди Алън, „Киномания“ ще направи своеобразна ретроспекция на Уди Алън с пет популярни негови филма – „Могъщата Афродита”, „Всеки казва „Обичам те”, „Да разнищим Хари”, „Знаменитост” и „Сладък и гаден”.

Част от лятното издание на „Киномания“ са още най-новата френска комедия „Как да бъдеш добра съпруга” на режисьора Мартен Провос и спечелилият награда „Гоя” за най-добър ибероамерикански филм „Героични каръци” с участието на най-голямата звезда на аржентинското кино Рикардо Дарин („Всички знаят”). Българска премиера ще има още и „Окончателен доклад“ на режисьора Ищван Сабо с участието на Клаус Мария Брандауер.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg