„Киномания“ се отлага за 2021 г.

Има готовност част от филмите да бъдат показани онлайн

Детайл от плаката на „Фестивалът на Рифкин“ - българската премиера на новия филм на Уди Алън се отлага. - „Киномания“ се отлага за 2021 г.

Детайл от плаката на „Фестивалът на Рифкин“ - българската премиера на новия филм на Уди Алън се отлага.

Фестивалът „Киномания“, който трябваше да започне след 9 дни с филма на Ивайло Христов „Страх“, се отлага за догодина. Вместо на 19 ноември, откриването ще бъде на 5 февруари 2021 г.; форумът ще продължи до 28 февруари, съобщават организаторите в съобщение до медиите. Причината е усложнената ситуация с коронавируса у нас и по света.

Ако епидемията е извън контрол и през февруари, от „Киномания“ са готови да покажат част от програмата си онлайн – „с цел да дадем шанс на изключителната тазгодишна селекция от филми на фестивала да бъде видяна от повече зрители на живо, както и в знак на солидарност с усилията на лекарите за ограничаване на епидемията от коронавирус“, се чете в изявлението.

Всички вече закупени билети ще важат за новите дати без презаверка.

„Надяваме се, че след три месеца ще ни предстоят по-добри времена, в които епидемията ще утихне и повече приятели на киното с отворени сърца и без страх ще пристъпят отново към киносалоните. Благодарим на вярната публика на „Киномания“, която търпеливо ще дочака своята лична среща с най-доброто от българското и световното кино!“, пишат от „Киномания“ и използвайки мотото на предстоящото издание уверяват, че киното е и ще продължава да бъде, макар и винаги да е било чувствително към изпитанията пред човека и предизивкателствата на времето.

Фантастико

Освен „Страх“, лауреат на „Златна роза“ във Варна, публиката очакваше и новият филм на Уди Алън „Фестивалът на Рифкин“ и късометражният „Човешкият глас“ на Педро Алмодовар с участието на Тилда Суинтън.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах