Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кинооператор загина, спасявайки давещо се момиче

Григор Кумитски не успял да излезе от морето във Варна

Григор Кумитски заедно с Ники Илиев, на когото е снимал и двата игрални филма. - Кинооператор загина, спасявайки давещо се момиче

Григор Кумитски заедно с Ники Илиев, на когото е снимал и двата игрални филма.

Операторът Григор Кумитски е загинал във Варна, помагайки на давещо се момиче, съобщава сайтът „Трафик нюз“. Трагичната вест бе потвърдена пред „Площад Славейков“ от колеги на жертвата.

Кумитски е спасил девойката, но за съжаление не е успял да излезе от морето.

Григор е роден в София на 21 март 1979 г. Завършва НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“, специалност „Филмово и телевизионно операторство“. Оператор е на филмите „Чужденецът“ (2012), „Стоичков“ (2012), „Живи легенди“ (2014), както и на сериалите „Фамилията“, „Революция Z“, „Кантора Митрани“, „Домашен арест“, „Забранена любов“. През 2012 г. печели наградата на професионалната гилдия на фестивала „Медиамикс“ – „Златна корона“ за най-добър оператор за работата си в сериала „Кантора Митрани“. 2014 г. на филмовия фестивал в Монако взима приза за най-добър оператор с филма „Живи легенди“.

Десетки негови приятели написаха на стената му във Фейсбук: Сбогом, Гриша…

Там се сбогува с него и партньорката му Миглена Димова:

„Не зная как се изпращат съобщения на небето, за това се извинявам на всички, които ще се възмутят, че пиша тук.

Пиша ти, за да ти кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ! Благодаря, че избра точно мен да бъда майка на сина ти, благодаря, че ме научи на всичко, което зная и че ме направи такава, каквато съм. Зная, че най-голямата ти мечта е аз и Матю да бъдем щастливи и сега искам да ти обещая, че ще направя всичко, това да е така. Ще го водя на летището с часове да гледаме самолетите, ще отговарям на три въпроса всяка вечер плюс приказка за Буба Лази, ще го мия в морето, когато е целият в сладолед, ще му покажа големия свят плюс няколко планети, но единственото нещо, което няма да направя, е да позволя да те забрави. Не зная друго дете да обича толкова баща си. Вашата връзка е феномен за мен.

Сега ти ми обещай нещо! Обещай ми да му сбъдваш поне по едно желание на ден и винаги да го пазиш!

Липсваш ни, тате!“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg