Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Кино премиерите тази седмица: Който оцелее, ще разказва

Дали ще оцелеем след този филм?! - Кино премиерите тази седмица: Който оцелее, ще разказва

Дали ще оцелеем след този филм?!

Всички знаем, че виното става по-добро и елегантно на вкус с времето, но има някои неща, които в никакъв случай не бива да се повтарят през годините. Едно такова „чудо“ са филмовите колаборации между Дрю Баримор и Адам Сандлър. След като се влюбваха 51 пъти, благодарение на лентите „Сватбеният певец“ и „50 първи срещи“, все се надявахме, че ще се наситят един друг. Но уви, край няма.

Заедно по принуда

Няма спасение от любовните истории на Дрю Баримор и Адам Сандлър.

Няма спасение от любовните истории на Дрю Баримор и Адам Сандлър.

В премиерния филм тази седмица „Заедно по принуда“, режисиран от Франк Корачи, героите на двамата актьори отново се клатушкат в познатата формула любов-омраза. След като преживяват ужасна първа среща на сляпо, самотните родители Лорън и Джим се договарят никога повече да не се виждат. Това обаче не се случва, защото двамата заедно с децата си се озовават на обща ваканция в Африка.

Макар че химията между Баримор и Сандлер е проверена, филмът въобще не попада в графата на добрите комедии. Ако в света на тази любовна история мъжете са от Марс, то тогава жените трябва да са от някаква галактика, където господата няма да им говорят за тампони и други интимности, принадлежащи само и единствено на дамите.

Който оцелее, ще разказва

Разбирайте буквално заглавието на този филм!

Разбирайте буквално заглавието на този филм!

Това е заглавието на лентата, измислена, режисирана и отчасти изиграна от Сет Макфарлан – авторът на култовия анимационен сериал „Семеен човек”. Ако сте фенове на провокативния и малко неприличен „Приятелю, Тед”, то със сигурност ще оцените и тази пародия на най-експлоатирания американски филмов жанр – уестърна.

Под пародия нямаме предвид някаква изцепка от рода на „Страшен филм“. По-скоро мислете в посока на двете части на „Смотаняци“ с всичките му препратки към класически филмови сцени.

Сет Макфарлан е в ролята на фермер шубелия, който копнее да отмъсти на бившата си годеница и нейния съпруг. Такава възможност му се отдава, след като в града пристига красива чужденка. За зла участ обаче, след нея в града пристига и отмъстителният й мъж, на когото се носи слава на най-безмилостния стрелец на Дивия Запад. На този фон сложете Чарлийз Терон, Джовани Рибизи, Лиъм Нийсън плюс изненадващи появи от Юън Макгрегър в ролята на преминаващ каубой и Джейми Фокс, който е Джанго, разбира се.

Схемата звездни имена плюс някоя и друга шега за изпражнения може и да върши работа в света на някогашните уестърни, но в днешно време дори и на каубойските филми им е нужна малка класа. Класа, която не може да бъде наваксана с името и играта дори на Чарлийз Терон.

Да, със сигурно ще оцелеете след края на прожекцията, за да разкажете, че ви е било досадно през близо двата часа в киносалона.

На ръба на утрешния ден

Ит известно време Том Круз се е заел да спасява света от извънземни...

От известно време Том Круз се е заел да спасява света от извънземни…

Започва да ни писва от геройствата на Том Круз, който успява да изтрепе цели колонии с извънземни агресори през последните няколко години. Знаем, че Круз е голяма работа, ама чак пък толкова! Ако все пак сте зажаднели за неговите екшън похвати, филмът „На ръба на утрешния ден“ би бил чудесен избор за вас. Филмът е екранизация по едноименния роман на Хироши Сакуразака.

Разликата от предишните чуждоинвазивни екранни превъплъщения на Том е, че неговият герой тук умира, но попада в странен времеви тунел, заради който изживява последните си часове отново и отново. Звучи ви доста като „Омагьосан ден“, нали? Сложете малко пушкала в схемата, една красива дама, която добре борави с оръжия, и за нула време военният с висок чин, но с минимален боен опит ще се превърне в машина за убиване. Ако ви се гледа предвидима история, в която извънземните гушват букета, доверете се на Том Круз и Емили Блънт.

Тарзан

Историята за Тарзан си е все същата, но сега е заснета с нова технология.

Историята за Тарзан си е все същата, но сега е заснета с нова технология.

102 години след първата поява на Тарзан на големия екран, пристига и най-новата 3D анимационна екранизация на позната история за момчето от джунглата. Създаден с революционната performance capture – технология, която пренася движенията на актьор върху неговия анимационен двойник в компютърно генерирана среда), филмът ще зарадва малки и големи.

Въпреки новите техно джунджурии, сътворили тази лента, историята си остава класическа. Маймунската природа на Тарзан е особено привлекателна за американката Джейн. Двамата влюбени обаче скоро ще трябва да се изправят срещу набезите на мощна корпорация, отговорна за миналата и бъдеща участ на главния герой.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg