Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Кирил Серебренников снима сериал „Фантомът на операта“ във Франция

Разработва и проект за филм за доктор Менгеле

Кирил Серебренников на представянето на филма си „Жената на Чайковски“ в Кан през 2022 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Кирил Серебренников снима сериал „Фантомът на операта“ във Франция

Кирил Серебренников на представянето на филма си „Жената на Чайковски“ в Кан през 2022 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кирил Серебренников започва да снима първия си високобюджетен сериал във Франция, съобщава „Варайъти“. Режисьорът, който напусна Русия след скалъпено дело за измама с държавна дотация за култура, ще работи с френското студио „Пате“ по екранизация на романа на Гастон Льору „Фантомът на операта“.

Сериалът ще бъде в 6 епизода, а самият Серебренников го описва като психологически трилър, който ще разкаже „история за скритата страна на операта“.

В интерпретацията на руския режисьор главен герой няма да бъде Фантомът, а вокалистката Кристина, която се влюбва в него. Целият сериал ще бъде заснет на английски.

„Фантомът на операта“ е третият проект на Серебренников зад граница. Режисьорът наскоро завърши работа над филма „Лимонов, балада за Едичко“, посветен на писателя Едуард Лимонов. В момента разработва проект за филм за доктор Менгеле с работно заглавие „Изчезване“.

Преди няколко години Серебренников съобщи намерението си да режисира многосериен филм за живота на Андрей Тарковски, но няма информация дали се занимава и с този проект.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg