Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Кит Харингтън се зарича: Никога отново Джон Сняг

В момента актьорът играе в спектакъл по пиеса на Сам Шепърд

„Емоционално беше да се сбогувам с тази работа. Но не бих казал, че страдам“, коментира Кит Харингтън. Снимка: HBO - Кит Харингтън се зарича: Никога отново Джон Сняг

„Емоционално беше да се сбогувам с тази работа. Но не бих казал, че страдам“, коментира Кит Харингтън. Снимка: HBO

Кит Харингтън, популярен с ролята на Джон Сняг в „Игра на тронове“, приключи снимките на сериала по-рано през годината в силно емоционален момент за него и за целия актьорски състав. Пред Би Би Си Харингтън обаче заявява, че никога не би се върнал към този персонаж. В момента той играе в спектакъла „Истински Запад“ от Сам Шепърд в лондонския театър „Водевил“.

„Дали бих искал да се върна като Джон Сняг и да снимам още? Никога през живота си – категорично отговаря Харингтън. – Емоционално беше да се сбогувам с тази работа, така е. Но не бих казал, че страдам: ако сте като мен и се върнете към пилотния епизод на „Игра на тронове“, това са десет години от живота Ви. Това е наистина необичайно в кариерата на един актьор. Беше огромен емоционален катаклизъм да напусна това семейство.“

Актьорът твърди, че не проявява интерес дори за много малка роля, ако се случи така, че Джон Сняг или някой от предците му да трябва да се появи на екрана за сцена от предстоящата предистория за Вестерос, която в момента се разработва в НВО.

„Отговорът му остава недвусмислено „не“, пише Винсънт Дауд от Би Би Си в интервюто си с актьора.

Прочул се след първите епизоди на „Троновете“ от април 2011 г., Харингтън получи роли в „Помпей“, „Testament of Youth“ и „Животът и смъртта на Джон Ф. Донован“ на Ксавие Долан. Но въпреки филмовите си роли, зрителите продължават да го разпознават като Джон Сняг. Персонажът му е един от най-важните герои в сериала, ролята му ще бъде ключова и в последните епизоди.

Колкото до предисторията на „Игра на тронове“, в НВО в момента тече подготовка за началото на снимките на пробния пилотен епизод от проекта, създаден от сценаристката Джейн Голдман и писателя Джордж Мартин. В продукцията не се очаква никое от познатите лица от „Троновете“, тъй като разказът от предисторията праща зрителя хиляди години преди събитията в „Песен за огън и лед“. Планират се още четири потенциални сюжетни линии, които да получат екранизация, но все още не са одобрени от НВО.

Новият сезон на „Игра на тронове“ тръгва през април 2019 г.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg