VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Китайското „чудовище“ било актьор

В разгадаването на мистерията се намеси полицията в Пекин

При вида на клепоухото създание, фантазиите в интернет се развихриха дотам, че го определиха за изоставено в джунглата дете, превърнало се в нечовек. Снимки: Rex Features - Китайското „чудовище“ било актьор

При вида на клепоухото създание, фантазиите в интернет се развихриха дотам, че го определиха за изоставено в джунглата дете, превърнало се в нечовек. Снимки: Rex Features

Снимката с китайския Ам-гъл, която обиколи интернет, се оказа не зловещо създание, а актьор, снимащ реклама в покрайнините на Великата китайска стена.

За нула време кадърът събра хиляди споделяния и коментари, които предполагаха, че клепоухото същество е извънземно, други го оприличиха на получовек, полупрасе. Фантазиите на хората се разпростряха дотам, че това е изоставено дете, което с годините се е превърнало в нечовек. Други пък бяха убедени, че е потомък на античен род, който заради кръвосмесителните си корени не е успял да създаде „нормални“ потомци.

Днес мистерията е разкрита. Оказа се, че това „чудовище“ е актьор, който е пуснал снимките си в мрежата. Странният му облик е част от рекламен клип. Той бе разкрит от… пекинската полиция: „Това е актьор в костюм, който снимал реклама. Той ни предостави и снимки от процеса на неговото преобразяване“.

"Чудовището" снимало клип.

„Чудовището“ снимало клип.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90