Софийска филхармония МЕГАБОРД

Китаристът на „Мотли Крю“ съди групата след 40 години заедно

Мик Марс заболял и се оттеглил от турнетата, но твърди, че колегите му са се възползвали от здравословните му проблеми, за да го изхвърлят от групата

Ники Сикс и Мик Марс (вдясно) на сцената в Глазгоу през 2005 г. Снимка: Alec MacKellaig/Wikipedia, CC BY 2.0 - Китаристът на „Мотли Крю“ съди групата след 40 години заедно

Ники Сикс и Мик Марс (вдясно) на сцената в Глазгоу през 2005 г. Снимка: Alec MacKellaig/Wikipedia, CC BY 2.0

Мик Марс, китаристът на „Мотли Крю“ от 40 години, е подал жалба срещу групата, съобщава Си Ен Ен. Музикантът обяви през 2022 г., че повече няма да участва в турнета, посочвайки медицински причини, но твърди, че колегите му са опитали да го изгонят от формацията, лишавайки го от предстоящи отчисления за правата от дискографията.

„Повече от тъжно е, че след 41 години заедно групата се опита да изхвърли неин член, който вече няма възможност да обикаля по турнета заради инвалидизиращо заболяване – казва адвокатът на Марс. – Твърде дълго Мик е бил пренебрегван в тази група и не може да позволим това да продължава.“

Когато Марс е обявил, че се оттегля от групата миналата година, той е изтъкнал изрично, че това не означава, че напуска „Мотли Крю“, казва защитата на китариста. Въпреки диагнозата си анкилозиращ спондилит (позната още като Болест на Бехтерев) Марс е заявил готовността си да продължи да записва с формацията.

В иска, внесен във Върховния съд на Лос Анджелис, се твърди, че след разговора с Марс, групата е свикала извънредно събрание на акционерите от основната корпорация, управляваща „Мотли Крю“, „за да го изхвърли от групата, да го уволни като директор на корпорацията, да го уволни като служител на корпорацията и да отнеме акциите му“.

Заведеният иск е неоснователен, коментира юристка на „Мотли Крю“. В изявление тя твърди не просто, че групата не дължи нищо на китариста, но Марс всъщност има дългове към формацията под формата на аванси. Въпреки това групата му е предоставила „компенсаторен пакет в чест на кариерата му с групата“.

Делото очертава дълги години с влошени отношения между музикантите в групата. Марс твърди, че различни членове са изпълнявали някои песни на предварително записани парчета по време на турне, а басистът Ники Сикс пуснал слух, че Марс бърка песните по време на турне и се затруднява да запомни акордите.

„Мотли Крю“ бяха обявили свой концерт през 2015 г. за последен, но през 2019 г. се събраха за ново турне.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах