Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Класът на Стефан Данаилов му посвещава дипломния си спектакъл

Последните му студенти ще играят „Лодкарят“ в негова памет

Четвъртокурсниците от класа на Стефан Данаилов. Снимка: НАТФИЗ - Класът на Стефан Данаилов му посвещава дипломния си спектакъл

Четвъртокурсниците от класа на Стефан Данаилов. Снимка: НАТФИЗ

Последният клас на Стефан Данаилов в НАТФИЗ ще посвети на учителя си своя премиериен спектакъл „Лодкарят“ на 29 и 30 ноември в Учебния театър. Големият актьор си отиде днес, 27 ноември, след дълго боледуване.

В негова чест четвъртокурсниците от специалност „Актьорство за драматичен театър“ ще играят на Голямата сцена в Учебния театър на НАТФИЗ от 19 ч. „Лодкарят“ от Джез Бътъруърт. Това ще бъде дипломният им спектакъл.

Студентите искат да посветят дипломния си спектакъл на своя Мастер и ще ви очакват – канят студентите в прессъобщение до медиите. – Нека се съберем заедно. Стефан Данаилов би искал така.“

Постановката е на д-р Сава Драгунчев. Участие ще вземат последните ученици на Мастера Йордан Ангелов, Цветан Апостолов, Боряна Бабанова, Радина Боршош, Филип Буков, Роберт Ваханян, Явор Вълканов, Дона Вълова, Петър Данов, Анджелика Джамбазова, Стела Димитрова, Георги Краев, Велислава Костадинова,  Божидар Мицев, Габриела Накова, Пепа Николова, Недиляна Павлик, Филина Петрова, Антон Порязов, Марин Рангелов, Живко Сираков и Румен Троев.

Америка за България

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах