Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Класическият концерт на Дейвид Гарет отменен

Връщат парите за билетите там, откъдето са закупени

„Чувствам се малко по-добре, но за съжаление възстановителният процес продължава по-дълго от очакваното“, казва Дейвид Гарет. Снимка: „БГ саунд стейдж“ - Класическият концерт на Дейвид Гарет отменен

„Чувствам се малко по-добре, но за съжаление възстановителният процес продължава по-дълго от очакваното“, казва Дейвид Гарет. Снимка: „БГ саунд стейдж“

Отложеният концерт на цигуларя Дейвид Гарет и пианиста Жулиен Куентин се отменя. Новината съобщиха организаторите на проявата „БГ саунд стейдж“. Билетите може да бъдат върнати.

Събитието трябваше да се състои на 4 февруари в зала 1 на НДК, но Гарет заболя от херния и музикантът отложи за неопределено време предстоящите си концерти. Отменени бяха датите в София, Парма, Грац, Люцерн и Киев.

Очакванията бяха след определения от медиците период за възстановяване на Гарет от шест седмици да бъде насрочена нова дата, но се оказа, че единствената възможност цигуларят да гостува с класическата си програма в София е през 2020 г., посочват от неговия мениджмънт. Причината е не само във вече планираните концерти, а в неясното здравословното състояние на изпълнителя.

От „БГ саунд стейдж“ смятат за неприемливо пренасрочване за такъв дълъг период, затова отменят концерта.

„Чувствам се малко по-добре, но за съжаление възстановителният процес продължава по-дълго от очакваното“, казва в изявление в сайта си Дейвид Гарет на 13 март, с което обяви отпадането на още седем концерта.

„Прогнозите на моите лекари са обнадеждаващи, те очакват пълното ми възстановяване. Но в момента за мен е много важно да се грижа за себе си и да дам на тялото си необходимото време за пълно възстановяване“, допълва музикантът.

Общо 25 са отменените концерти на Дейвид Гарет в различни европейки градове от началото на януари до средата на април, а графикът на турнето му непрекъснато се променя. В програмите със симфонични оркестри той беше заместен от други музиканти като младия цигулар Рей Чен, 16-годишната американка Ели Чой, както и от една звезда – Найджъл Кенеди.

Притежателите на билети за отменения концерт в София могат да си получат парите от местата, където са били закупени. Онези, които са платили билетите си през сайта на „Ивентим“, могат да ги върнат в офиса на ул. „Шести септември“. Хората от провинцията ще получат парите си по банков път, след като изпратят билетите в същия офис, от който са ги купили.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg