Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Клаудия Кардинале звезда във филм на наш дебютант

Още не е завършен и вече е поканен на фестивала Сънданс

Клаудия Кардинале и продуцентът Красимир Иванов.  - Клаудия Кардинале звезда във филм на наш дебютант

Клаудия Кардинале и продуцентът Красимир Иванов.

Клаудия Кардинале прие роля във филм на наш дебютант в игралното кино – Борис Десподов. Лентата се нарича „Имало едно време на Запад“ („Once Upon a Time in The Western“), а сценарият е на писателя Захари Карабашлиев. Киноисторията няма нищо общо с едноименния уестърн на Серджо Леоне. 

Звездата на от филмите на Фелини и Висконти играе себе си в българския филм, сниман в Андалусия, Испания. Сюжетът е за млада българка, която в търсене на своето бъдеще и свобода на Запад се среща с Клаудия Кардинале. Карабашлиев е написал една човешка история, която е колкото българска, толкова и универсална.

„Самият факт, че Клаудия Кардинале прие предложението да снима филм, който е дебютен филм за режисьора, е страхотен риск за една актриса от нейния ранг“, коментира по БНТ изпълнителният продуцент на лентата Красимир Иванов.

Клаудия Кардинале в снимка за спомен с екипа на финала на снимките

Клаудия Кардинале в снимка за спомен с екипа на финала на снимките. Снимки: Красимир Иванов

 

Заслугата Кардинале да даде съгласието си до голяма степен е на Иванов, който е близък както с нея, така и с друга голяма личност от оталианското кино – София Лорен.

В момента „Имало едно време на Запад“ е в постпродукция, до края на годината ще бъде готов, но вече има покана да бъде показан на американския фестивал за независимо кино „Сънданс“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС