Клинт Истууд отново използван за реклама на продукти от канабис

Втора компания осъжда за злоупотреба с името и лицето му. Предишния път спечели $6,1 млн., сега $2 млн.

Клинт Истууд не проявява интерес към рекламирането на продукти с конопено масло, казват от адвокатския му екип. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Клинт Истууд отново използван за реклама на продукти от канабис

Клинт Истууд не проявява интерес към рекламирането на продукти с конопено масло, казват от адвокатския му екип. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Клинт Истууд спечели още едно дело срещу компания, рекламираща продукти от канабидиол, съобщава „Индиуайър“. 92-годишният актьор ще получи обезщетение от 2 млн. долара от „Norok Innovations“, интернет маркетинг компания в Калифорния – точно, колкото би бил хонорарът му, ако се бе съгласил да бъде рекламно лице.  

През 2020 г. Истууд заведе две дела срещу компании, които неправомерно използват образа му за рекламни цели. Името му, негови снимки и изфабрикувани интервюта са част от причините за подаването на жалбите в Лос Анджелис. Звездата няма никакви ангажименти в търговията с канабис, потвърди той за пореден път, и остава незаинтересован към възможности за реклама на конопени продукти, се казва в изявление от адвокатския му екип.

„Без знанието или разрешението на господин Истууд, онлайн продавачите на канабидиол стратегически използват името му в публикации в блогове и манипулират интернет търсачките, за да промотират продуктите и да насочват потребителите към сайтовете за продажба“, се казва още в изявлението на адвокатите.

Сумата от 2 млн. долара е оправдана, за да „заеме господин Истууд познатото си и влиятелно име на рекламна кампания на продукти, които едва ли би се съгласил да рекламира, ако бе потърсен по официален път“, заяви съдия Кормак Карни.

92-годишният Истууд все още се появява на екрана – през 2021 г. излезе режисираният от него „Пътят на изкуплението“ (Cry Macho) – но обикновено избягва да предлага образа си за рекламни кампании. Едно от изключенията идва през 2012 г., когато актьорът снима реклама за „Крайслер“, пусната по врене на полувремето на Суперкупата по американски футбол. Тогава той получава хонорар много по-нисък от 2 млн. долара, но споделя, че приел предложението заради идеята на рекламата, наблягаща на завръщането на Америка към живот след финансовата криза от 2008 г. – факт, който бе отбелязан и от съдията по делото.

Преди по-малко от година Истууд отбеляза друга победа срещу литовска компания за продажба на конопено масло и получи обезщетение от 6,1 млн. долара.

Вижте още: КЛИНТ ИСТУУД ОСЪДИ ЗА $6,1 МЛН. ЛИТОВСКА КОМПАНИЯ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах