Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Клошар заподозрян за пожара в Театър „Ренесанс”

Столична община възнамерява да възстанови сградата, дори ако собственикът откаже да го направи

Горящата сграда на стария Театър „Ренесанс“. Снимка: Иван Шишиев/Етюд-и-те на София - Клошар заподозрян за пожара в Театър „Ренесанс”

Горящата сграда на стария Театър „Ренесанс“. Снимка: Иван Шишиев/Етюд-и-те на София

Бездомен мъж е задържан от полицията за предизвикване на пожара в сградата на Театър „Ренесанс“ (кино „Възраждане“) в София вчера, съобщи Българското национално радио. Полицията не е уточнила дали става дума за случаен инцидент, или умишлени действия. Продължават разпитите на свидетели.

Сградата се е запалила вчера, 9 ноември, около 7 часа сутринта. Осем противопожарни коли потушаваха огъня, избухнал под покрива, в продължение на часове.

Столична община се е ангажирала с възстановяване и укрепване на сградата, ако собственикът не се заеме със задълженията си по закон. За момента му е наложена глоба от 200 хиляди лева, която може да бъде обжалвана.

Според районния кмет на община „Възраждане“ в София Савина Савова, цитирана от БНР, „ако собственикът не изпълни това предписание в сроковете, които са му дадени, Столична община за своя сметка ще възложи изработването на проект, който ще бъде предложен на собственика да го изпълни и ако той не го изпълни, отново Столична община със свои средства ще предприеме възстановителни, укрепителни и заздравителни дейности по отношение на сградата“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах