Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Клуб „Перото“ затворен в петък, достъпът до НДК ограничен

Билетният център също преустановява работа, когато заседават еврочиновниците

От Двореца твърдят, че събитията в културната им програма от януари до юли ще се провеждат в нормален ритъм, макар и при засилени мерки за сигурност. Снимка: Емил Л. Георгиев - Клуб „Перото“ затворен в петък, достъпът до НДК ограничен

От Двореца твърдят, че събитията в културната им програма от януари до юли ще се провеждат в нормален ритъм, макар и при засилени мерки за сигурност. Снимка: Емил Л. Георгиев

Едно от най-приятните кътчета за столичната литературна общност – клуб „Перото“ в НДК – ще затваря в дните, в които еврочиновниците имат заседания в сградата по време на председателството. Първата такава дата е 12 януари, петък, съобщават от Двореца на културата, където ще се проведат основните прояви около домакинството ни на Съвета на ЕС. 

Билетния център на НДК също няма да работи в петък – в дни на ограничен достъп до сградата билети за събитията в централната сграда на комплекса ще се продават на касите на Кино „Люмиер Лидл“.

От Двореца твърдят, че събитията в културната им програма от януари до юли ще се провеждат в нормален ритъм, макар и при засилени мерки за сигурност. А в дните със заседания отново ще бъдат затваряни „Перото“ и Билетният център. От НДК предлагат за улеснение зрителите да използват системата за онлайн резервация на билети.

„Въведени са постоянни мерки за сигурност, свързани с пропускателния режим на територията на Двореца. Всички посетители и гости ще преминават през проверки при влизане в сградата“, обяви Лъчезар Милушев, ръководител на направление „Сигурност и комуникация“ в НДК.

Милушев призова зрителите да отделят повече време и да идват по-рано на културни събития.

Покрай проявите от програмата на председателството НДК ще продължи да функционира като културен и конгресен център: ще се провеждат изложби, изложения, концерти в зала 1, спектакли в Театър „Азарян“ и ДНК, прожекции в кино „Люмиер Лидл”, събития в Литературен клуб „Перото” и в зала 42.

Промени настъпват и в движението на автомобили в центъра на София и около НДК. От 17,30 ч. на 11 януари, четвъртък, до приключване на мероприятията на 12 януари, петък, се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите, превозващи участниците в събитията, на улиците „Доспат” между бул. „Витоша” и ул. „Баба Неделя”, ул. „Баба Неделя” и ул. „Д-р Христо Стамболски”.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах