Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Клубът на писателките възроден от Леа Коен и Милена Фучеджиева

Леа Коен е в ръководството на Клуба на българските писателки. - Клубът на писателките възроден от Леа Коен и Милена Фучеджиева

Леа Коен е в ръководството на Клуба на българските писателки.

Легендарният Клуб на българските писателки бе възроден преди дни от Леа Коен, Милена Фучеджиева и Виктория Бисерова. Трите дами възстановиха организацията, създадена в началото на 30-те години с участието на Елисавета Багряна, Дора Габе, Евгения Марс, Ана Каменова, Фани Попова…

Коен, Фучеджиева и Бисерова са избрани да ръководят Клуба в следващите 3 години. На първото събиране е бил приет и старият Устав. Сред учредителките са още Миглена Николчина, Светлана Дичева, Здравка Евтимова и Кристин Димитрова.

„Каним всички жени-писателки, които биха желали да членуват в Клуба, – обяви Леа Коен във фейсбук, – да се свържат с който искат член на Клуба, тъй като всяка една от учредителките има право да предлага нови членки. Предвижда се и кореспондентско членство за писателки, които живеят в провинцията или в чужбина.“

Дора Габе (на първия ред втора отляво надясно) сред дамите от Клуба на българските писателки - Евгения Марс, Магда Петканова, Калина Малина, Елисавета Багряна, Мария Грубешлиева, Ана Каменова, Фани Попова-Мутафова.

Дора Габе (на първия ред втора от ляво на дясно) сред дамите от Клуба на българските писателки – Евгения Марс, Магда Петканова, Калина Малина, Елисавета Багряна, Мария Грубешлиева, Ана Каменова, Фани Попова-Мутафова.

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах