Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Кметството на Аматриче съди „Шарли Ебдо“

Повод са обидните за пострадалите от земетресението карикатури

Карикатурите, обидили жителите на Аматриче – вляво „Земетръс по италиански: Пене с доматен сос и запечена паста“, вдясно – „Италианци. Тия къщи не ги строи „Шарли Ебдо“, а мафията“. - Кметството на Аматриче съди „Шарли Ебдо“

Карикатурите, обидили жителите на Аматриче – вляво „Земетръс по италиански: Пене с доматен сос и запечена паста“, вдясно – „Италианци. Тия къщи не ги строи „Шарли Ебдо“, а мафията“.

Кметството на италианския град Аматриче, пострадал най-тежко в резултат на земетресението през август, се обърна към съда в центъра на провинция Лацио, град Риети, с искова жалба против френското издание „Шарли Ебдо“, съобщава агенция АНСА.

Повод са карикатурите на жертвите на земетресението в броя от 31 август, чийто автор третира темата чрез съпоставка с италиански национални блюда. На една от рисунките пострадалите от подземните трусове – омазани в кръв мъж и жена – са представени като „пене в доматен сос“ и „запечена паста“. Гората от трупове е стилизирана във вид на лазаня.

Друга карикатура, към която кметството също има претенции, съдържа намек за това, че за разрушените къщи е виновна издигналата ги италианска мафия.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах