Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Книги канят

Шест етажа и шейсет премиери на Коледния панаир на книгата в НДК. Пълна културна програма

След броени дни започва предколедното книжно пиршество в НДК. - Книги канят

След броени дни започва предколедното книжно пиршество в НДК.

Повече от двеста изложители предлагат най-добрите книги от каталога си на шест етажа в Националния дворец на културата. Точно след седмица, на 13 декември, започва 44-ият Международен панаир на книгата, който ще ни предложи и повече от 60 премиери. Специален фокус е отделен на Китай, ще отдадем почит и на Хорхе Луис Борхес. Гости в Двореца ще бъдат Жозе Родригеш душ Сантуш и Мурат Гюлсой.

Официалното откриване на Панаира е във вторник от 11 часа в Централното фоайе на НДК, старт на събитието ще даде Софийският духов оркестър. Малко по-късно същия ден е и една от най-интересните прояви за седмицата – от 16 часа Посолството на Аржентина у нас ще почете паметта на Хорхе Луис Борхес, отишъл си преди трийсет години.

Специалната гостуваща страна на това издание на Панаира е Китай – представители от най-многолюдната страна в света ще представят книжния си пазар, тенденциите в местното книгоиздаване и търговията с книги, ще дадат и съвети за сътрудничество с китайския бизнес.

В програмата ни очакват събития и за най-малките читатели, музикални и актьорски участия, множество срещи с автографи, изложба и библиотека на авторски книжни проекти, разположена до сцената на етаж 3. Сред писателите, с които ще се видим за автограф в НДК, са Георги Мишев, Деян Енев, Недялко Славов, Божана Апостолова, Емил Андреев, Теодора Димова, Мария Донева, Васил Георгиев, Иван Димитров и много др.

Традиционно, Софийският международен панаир на книгата е домакин и на наградата за най-добър издателски проект „Златен лъв“. Тя ще бъде връчена в петък, 20:30 ч. в Литературен клуб „Перото“.

Пълна програма на 44-ия Софийски международен панаир на книгата 

1 2 3 4 5 6 7

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

1 2 3Следваща страница

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Вълшебство

kapatovo.bg