Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Книгите имат думата

Софийският муждународен панаир на книгата ще се проведе от 13 до 18 декември в НДК

По-малко от два месеца остават до книжното пиршество в НДК. - Книгите имат думата

По-малко от два месеца остават до книжното пиршество в НДК.

НДК ще се чете Национален Дворец на Книгата от 13 до 18 декември, когато в сградата ще се настанят повече от 200 изложители от страната и чужбина за 44-ото издание на Софийския международен панаир на книгата.

Информацията за едно от най-чаканите събития в културния календар на страната все още е оскъдна. Ясно е обаче, че и този път в неговите рамки ще се проведе Софийският международен литературен фестивал, ще бъдат връчени и наградите за най-добри издания „Златен лъв“.

Фестивалът ще протече под надслов „Книгите имат думата“, а в него участие ще вземат близо 50 чуждестранни и български автори. Преди месеци да бе оповестено, че тема тази година ще е турската литература, намеренията сега са променени. За първи път в 4-годишната история на събититето то няма да е съсредоточено само върху даден регион – гостуващите писатели и поети ще бъдат от различни държави, някои от тях напуснали родния си език или страна, други с изразено творческо и биографично отношение към темите, които Фестивалът ще засегне тази година.

Сред участниците във фестивала е писателят Илия Троянов, чиято последна книга „Власт и съпротива“ излезе и на български. Сред гостите са още проф. Цочо Бояджиев, Деян Енев, Васил Георгиев, Марин Бодаков, Момчил Николов, Надежда Радулова и др. Предстои да бъдат оповестени чуждите имена, които ще пристигнат в София за събитието.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Вижте още: ОРХАН ПАМУК ПОКАНЕН В БЪЛГАРИЯ. ПРОБЛЕМ ЛИ Е ЗА ТУРЦИЯ?

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах