Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Книгите от „Славейков“ отиват пред хотел „Рила“

Дърветата на площада няма да бъдат намалявани, твърди главният архитект на София

В последните дни книгите по площад „Славейков“ постепенно изчезват. Снимка: Емил Георгиев  - Книгите от „Славейков“ отиват пред хотел „Рила“

В последните дни книгите по площад „Славейков“ постепенно изчезват. Снимка: Емил Георгиев

Книжният пазар на площад „Славейков“ ще бъде временно изместен в пространството пред хотел „Рила“. Новината съобщи главният архитект на София Здравко Здравков пред Би Ти Ви.

В средата на юни на емблематичния столичен площад започва ремонт, което налага и преместването на пазара. Все още няма категорично решение за това какво ще се случи с него след реконструкцията – първоначалните планове на Столична община са книжните щандове да се върнат на „Славейков“, но с около двойно по-малък брой и реновирани. Има идея и пазарът да не е ежедневен, а да работи само през уикендите.

Вижте още: СВИВАТ КНИГИТЕ НА ПЛОЩАД „СЛАВЕЙКОВ“ ДО 15 СЕРГИИ

Здравко Здравков опроверга и твъденията в някои медии, че дърветата на площада ще бъдат отрязани. Напротив – според проекта за реконструкция дърветата ще бъдат увеличени, гарантира архитектът.

Началото на ремонта на площад „Славейков“ и улица „Граф Игнатиев“ ще бъде през месец юни.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

#ИскаПлаче

ДС