Книжарница за една книга отваря в София

Мотото на новото културно пространство е „Нямаш избор”

Книжарницата ще обновява каталога си от по една книга на няколко дни.  - Книжарница за една книга отваря в София

Книжарницата ще обновява каталога си от по една книга на няколко дни.

One Book Bookstore, книжарница за една книга, ще отвори врати за пръв път утре, 10 ноември, в 10 часа сутринта. Концепцията на създателя ѝ Йордан Радичков е, че в книжарницата ще се продава само по една книга в едно и също време. Първата книга, която читателите ще могат да си купят от One Book Bookstore, е „Спомени за коне” – най-известният сборник с новели на големия български писател Йордан Радичков, издаден от изд.„Нике”.

Освен книгата, в книжарницата ще бъдат изложени и принтове на художничката Ива Димитрова, която е автор на илюстрациите към сборника. Мотото на новото културно пространство е „Нямаш избор”

Между 10 и 24 ноември, без събота и неделя, споменатите книга и принтове на художника ще присъстват на територията на One Book Bookstore в часовете между 10 и 16 ч. на ул. „Върбица” 8 в София. След 24 ноември книжарницата ще обяви следващата книга, която ще продава.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах