Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Книжка с картинки: Един ден на Бойко Методиевич

Илюстрирана с карикатурите на Христо Комарницки и Чавдар Николов

Карикатура: Чавдар Николов - Книжка с картинки: Един ден на Бойко Методиевич

Карикатура: Чавдар Николов

„Един ден на Бойко Методиевич“ излиза на родния книжен пазар. Авторът се е подписал с псевдонима Веселин Порязов, но създателите на картинките са прочутите карикатуристи Христо Комарницки и Чавдар Николов. Изданието е на „Е-press“.

edin den...

Книгата описва как минава един ден на Бойко Методиевич – Вожда, командващ Територията, гласи анотацията. Издателят Иван Бакалов предупреждава читателите да не бъркат изданието с романа „Един ден на Иван Денисович” на руския писател дисидент Солженицин. Там става дума за затворник, а в нашия случай – за Лидера на територианците. Разказът удивително напомня ежедневието на българския премиер – но според издателя всички прилики с действителни лица и събития са случайни. Аналогиите били по-скоро с историята на древен Рим.

Веселин Порязов – отбелязва Бакалов – е специалист по история, тънък познавач на древен Рим и творчеството на Макиавели, но като истински психолог описва в дълбочина битието и нравите на Вожда на територианците. Чавдар Николов също е летописец, но на нашето съвремие – рисувал го е на страниците на няколко вестника, както и в ефира на Нова телевизия, откъдето бе изгонен заради карикатури на министър-председателя, а всичките му творби бяха изтрити от сайтове на медийната група. Христо Комарницки е карикатурист във вестник „Сега”, предизвиквал неведнъж гнева на Борисов.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах