Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Книжно лято за деца в Столичната библиотека

Събития за малки читатели през целия август

Малките читатели са очаквани през август в Столична библиотека на площад „Славейков“, както и в „Зелените библиотеки“ в парковете на София. Снимка: Гергана Костадинова/БГНЕС - Книжно лято за деца в Столичната библиотека

Малките читатели са очаквани през август в Столична библиотека на площад „Славейков“, както и в „Зелените библиотеки“ в парковете на София. Снимка: Гергана Костадинова/БГНЕС

В първите две седмици на август Столичната библиотека не работи с читатели, но това не означава, че те не са добри дошли, за да се включат в някои от летните инициативи на институцията. На 2 август библиотеката сложи началото на „Детско лято“ – програма за читатели между 5 и 15 години.

До края на месеца инициативата на Детския и Американския център в институцията предлага разнообразни събития – четене на любими книги, занимателни игри за наблюдателност, логика и съобразителност, работилници за боравене с 3D принтер, роботчета и различни програми за рисуване и видеообработка, посещение на стая с виртуална реалност, ателие по рисуване с художника Христо Кърджилов и срещи с редица творци, които ще бъдат обявени в следващите дни.

Посещенията са безплатни, но е необходимо предварително записване, уточняват от библиотеката. На децата е отправено предизвикателство – да се облекат и/или гримират тематично според всяко събитие с обичана книга. За най-добрите превъплъщения за подготвени и награди.

Пълна програма със събитията по дати и часове може да видите в сайта на библиотеката.

Междувременно из различните паркове на София може да се срещне и Библиобуса, част от инициативата „Зелени библиотеки“. Книги ще може да се заемат до 29 август.

Вижте още: КНИГИ ОТ ЗЕЛЕНИ БИБЛИОТЕКИ ОТНОВО В ПАРКОВЕТЕ НА СОФИЯ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg