Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кобзон щастлив от възможната забрана на рускинята в „Евровизия“

Народният артист е против Русия „да се позори в бандитска страна“ като Украйна

Йосиф Кобзон неведнъж е критикувал избора Самойлова да представлява Русия на „Евровизия“ заради нейната инвалидност. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Кобзон щастлив от възможната забрана на рускинята в „Евровизия“

Йосиф Кобзон неведнъж е критикувал избора Самойлова да представлява Русия на „Евровизия“ заради нейната инвалидност. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Народният артист на СССР, първи заместник председател на Държавния комитет по култура на Руската федерация, Йосиф Кобзон, призна, че е „много щастлив“ от възможността украинските служби да забранят на Юлия Самойлова, избрана да представлява Русия на „Евровизия 2017“, да влезе в Украйна. Кобзон е заявил мнението си пред РИА „Новости“ във вторник, 21 март.

„Много се радвам, защото аз през цялото време повтарям: не ни трябва да ходим там – в тази бандитска държава, да позорим нашите изпълнители“, подчертава Кобзон.

Артистът отправи призив за бойкот на международния конкурс:

„Да не се позорим, да не отиваме с протегната ръка към тези американски марионетки“.

В интервю за портала kp.ru Кобзон добавя, че ръководителят на Комисията по култура към Държавната дума, режисьорът Станислав Говорухин, напълно подкрепя неговата позиция по този въпрос.

На 20 март бе съобщено, че Службата за безопасност на Украина (СБУ) подготвя документ за забрана на Самойлова за влизане в страната. Окончателно решение все още не е прието. Службата проверява информацията, че певицата е пяла в Крим през юни 2015 г. Киев не признава статута на Крим като руска територия и забранява влизането в Украйна артисти и изпълнители, представяли се на полуострова.

Кобзон неведнъж е критикувал избора Самойлова да представлява Русия на „Евровизия“ заради нейната инвалидност. Момичето е инвалид първа група (диагностицирана е с гръбначна амиотрофия Вердниг-Хофман), на инвалидна количка. На „Евровизия“ тя се готви да участва с песента Flame Is Burning.

„Евровизия 2017“ ще се състои в Киев. Полуфиналите са на 9 и 11 май, а финалът – на 13 май.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС