Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Кое е Културното събитие на 2022 г.? Гласувайте

Годишна класация на „Площад Славейков“

 - Кое е Културното събитие на 2022 г.? Гласувайте

Дори във варварски времена човек не може да живее без изкуство и култура. Насъщни са, нужни, животоспасяващи. Когато обаче страхът и агресията, несигурността и омразата са част от ежедневието на човечеството, контекстът, в който оценяваме красотата, се променя.

На фона на войната, инфлацията, провалените лидери и манипулираните маси, културата е лъч надежда. Затова трябва да погледнем към нея с чисти очи, да я оценим, да я вплетем в тихите си помисли и вяра за утре.

И тази година читателите на „Площад Славейков“ ще определят кое бе най-важното Културно събитие. Заедно с него ще проведем и антисъстезанието за Некултурно събитие на годината. Крайният срок за вота е 31 декември 2022 г. В първите дни на 2023 г. ще обявим победителя.

За да не допускаме манипулации, отново ще има ограничение в гласуването – може да отбележите до 5 предложения за „културно събитие“, засега имаме само 1 предложение за „некултурно“. Междувременно може да продължите да изпращате своите номинации, всяко предложение трябва да бъде придружено от основания за номинацията. Изпращайте ги на адреса на редакцията: mail@ploshtadslaveikov.com.

Скъпи читатели, представяме ви номинациите за най-вълнуващото събитие в културата през 2022 г. – у нас или по света с участието на български творци. Гласувайте!

Номинации за Културно събитие на 2022 г.

Зареждане ... Зареждане ...

Номинации за Некултурно събитие на 2022 г.

Зареждане ... Зареждане ...

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах