Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кое е това заглавие: _ _ _ H _ _ / _ H _ _ _?

Да познаеш името на новата книга на Джоан Роулинг по две букви

Джоан Роулинг пуска нова книга под псевдонима  Робърт Галбрейт. - Кое е това заглавие: _ _ _ H _ _ / _ H _ _ _?

Джоан Роулинг пуска нова книга под псевдонима Робърт Галбрейт.

Почитател на Джоан К. Роулинг разпозна заглавието на четвъртия роман на британската писателска с главен герой частния детектив Корморан Страйк, съобщава Би Би Си. В „Туитър“ тя бе предложила на своите читатели да отгатнат названието му с малко подсказване: Заглавието се състои от две думи: _ _ _ H _ _ / _ H _ _ _.

Читателите изпратиха десетки версии, сред които бяха Eighty Shoes („80 обувки“), Mashed Chips („Мачкан чипс“) и даже Mayhem Sheep („Овца хулиган“) и Mighty Thumb („Могъщ палец“). Правилният отговор се оказа Lethal White („Смъртоносно бял“).

„Това беше забавно“, написа Роулинг в Туитър и обеща да подари на победителя подписан екземпляр от книгата, когато я завърши.

Роулинг пише детективски романи за Корморан Страйк и неговата помощничка под псевдонима Робърт Галбрейт. Засега от поредицата са излезли три книги – „Зовът на кукувицата“, „Копринената буба“ (2014) и „В служба на злото“ (2015). И трите са преведени на български език.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС