POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кога се връща Морфов в България и кой управлява вместо него Народния

Отговорите - утре в интервюто със зам.-министъра на културата Боил Банов

Утре ще стане ясно защо Александър Морфов отсъства от Народния театър, след като бе назначен преди по-малко от месец за директор. Снимка: Румен Добрев - Кога се връща Морфов в България и кой управлява вместо него Народния

Утре ще стане ясно защо Александър Морфов отсъства от Народния театър, след като бе назначен преди по-малко от месец за директор. Снимка: Румен Добрев

Къде е директорът на Народния театър Александър Морфов и кой управлява в момента първата ни трупа? На тези въпроси отговори ще даде зам.-министърът на културата Боил Банов в интервю за „Площад Славейков“.

Банов разкрива и част от корекциите в Закона за сценичните изкуства, над които работят в момента в министерството. Ще стане ясно донякъде и как точно ще бъде регулирана реформата в театъра и музиката.

Какви поправки са нанесени в Закона за авторското право, за които настояваха музикантите с митинг на жълтите павета? Ще бъдат ли принуждавани медиите да въртят българска музика? Влиза ли в задължителната квота и попфолкът?

Каква ще бъде политиката в областта на книгите?

Отговорите на всичко това – утре в интервюто на Боил Банов пред „Площад Славейков“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg