Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Когато дадат пълна свобода на Мерил Стрийп пред камерата

Актьорите в „Нека говорят“ са съавтори на сценария (видео)

Мерил Стрийп и „племенника“ ѝ Лукас Хеджис в сцена от „Нека говорят“. Снимка: НВО Мах - Когато дадат пълна свобода на Мерил Стрийп пред камерата

Мерил Стрийп и „племенника“ ѝ Лукас Хеджис в сцена от „Нека говорят“. Снимка: НВО Мах

След 43 години в киното Мерил Стрийп получи пълна свобода пред камерата. Резултата ще видим на 10 декември, когато филмът „Нека говорят“ бъде достъпен в НВО  GО.

Сценаристката Дебора Айзенбърг е получила необичайна задача – да създаде рамката на сценария, да направи описанието на всички персонажи, като даде и детайли от миналото им. А актьорите имат пълната свобода от режисьора Стивън Содърбърг да импровизират пред камерата.

В „Нека говорят“ Стрийп е популярна американска писателка, която се отдава на почивка „по женски“ с двете си най-добри приятелки (Кандис Бъргън и Даян Уийст). Налага се обаче да пътува до Великобритания, за да получи литературна награда, и кани приятелките си да я придружат на круиза до Острова. Трите искат да се позабавляват, да излекуват взаимно стари рани, но в компанията им се намесва младият племенник на писателката (Лукас Хеджис). Той прекарва доста време с трите по-възрастни от него жени, непрекъснато спори с тях и ги провокира, докато не се влюбва в младата литературна агентка (Джема Чан), която представлява леля му.

„Нека говорят“ тръгва по HBO на 10 януари – един месец след премиерата му по HBO GО.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90