Когато дадат пълна свобода на Мерил Стрийп пред камерата

Актьорите в „Нека говорят“ са съавтори на сценария (видео)

Мерил Стрийп и „племенника“ ѝ Лукас Хеджис в сцена от „Нека говорят“. Снимка: НВО Мах - Когато дадат пълна свобода на Мерил Стрийп пред камерата

Мерил Стрийп и „племенника“ ѝ Лукас Хеджис в сцена от „Нека говорят“. Снимка: НВО Мах

След 43 години в киното Мерил Стрийп получи пълна свобода пред камерата. Резултата ще видим на 10 декември, когато филмът „Нека говорят“ бъде достъпен в НВО  GО.

Сценаристката Дебора Айзенбърг е получила необичайна задача – да създаде рамката на сценария, да направи описанието на всички персонажи, като даде и детайли от миналото им. А актьорите имат пълната свобода от режисьора Стивън Содърбърг да импровизират пред камерата.

В „Нека говорят“ Стрийп е популярна американска писателка, която се отдава на почивка „по женски“ с двете си най-добри приятелки (Кандис Бъргън и Даян Уийст). Налага се обаче да пътува до Великобритания, за да получи литературна награда, и кани приятелките си да я придружат на круиза до Острова. Трите искат да се позабавляват, да излекуват взаимно стари рани, но в компанията им се намесва младият племенник на писателката (Лукас Хеджис). Той прекарва доста време с трите по-възрастни от него жени, непрекъснато спори с тях и ги провокира, докато не се влюбва в младата литературна агентка (Джема Чан), която представлява леля му.

„Нека говорят“ тръгва по HBO на 10 януари – един месец след премиерата му по HBO GО.

Фантастико

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах