POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Когато кървавият хаос ражда герои (видео)

„Викинг“ на Андрей Кравчук – руският „Игра на тронове“

Базиран на историческата Начална руска летопис и исландските Саги за кралете, филмът проследява похода на младия викингски принц Владимир от Новгород. - Когато кървавият хаос ражда герои (видео)

Базиран на историческата Начална руска летопис и исландските Саги за кралете, филмът проследява похода на младия викингски принц Владимир от Новгород.

Мразовит и свиреп северен епос се задава на големия екран догодина. Първият трейлър на „Викинг“ на Андрей Кравчук е вече факт – и определено впечатлява.

Почти всеки кадър на клипа от 2 минути и половина е наситен със сурова, понякога дори стряскаща красота – близки ръкопашни боеве, масирана обсада, разкошна стрелба от гърба на кон…

Историята е симптом на болестта ни.

От време на тежки мечове и

мрачни кървави закони, когато напрежението

на великия хаос ражда герои.

От Средновековието идва история

която промени света завинаги.

„Викинг“ излиза през 2016 г., благодарение на руския режисьор Андрей Кравчук. Базиран на историческата Начална руска летопис и исландските Саги за кралете, той проследява похода на младия викингски принц Владимир от Новгород – изпратен в изгнание след смъртта на баща си отвъд леденото море към Швеция. Но неговото завръщане предстои… и е много, много кърваво.

Наречен от „Скрийн Интернешънъл“ руският „Игра на тронове“, във филма участват Данила Козловски („Академия за вампири“) и Светлана Ходченкова („Върколакът“).

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg